loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Hoe werkt de autobatterij?

Je hebt ze misschien al eens moeten laten vervangen, maar wat doet die autobatterij eigenlijk? Wij vroegen het aan onze autojournalist!

Platte batterij? Oppassen met startkabels!

Wie een platte batterij heeft, grijpt soms naar startkabels. Daarmee moet je voorzichtig zijn, want bij moderne wagens kun je zo onherroepelijke schade aanbrengen aan de elektronica.

Hoe werkt de alternator?

De alter-wat? Geen idee waar je garagist het over heeft? Wij krikken je technische kennis op. Zo werkt de alternator!

De accu van je auto opladen

Autoaccu's worden opgeladen door de motor van je auto, meestal kun je wel vijf jaar met een accu doen voordat deze vervangen moet worden. Maar zelfs de beste accu's zijn af en toe leeg—bijvoorbeeld als je je lichten aan hebt gelaten. Dat kan erg vervelend zijn, maar gelukkig is het heel eenvoudig om je accu weer op te laden.

Waarom is de batterij van uw smartphone of elektrische fiets sneller leeg bij vrieskou?

23-01-2019 Misschien is het u al opgevallen? Als het koud is, loopt de batterij van de smartphone of elektrische fiets snel leeg. Die batterij is namelijk gemaakt van lithium-ion, een chemische samenstelling die heel gevoelig is voor extreme temperaturen. Daarnaast heeft de vrieskou ook een effect op de werking van de processor van uw smartphone. Kan u daar iets aan doen?

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!