loading

Wat betekent dat dashboardlampje?

Wat betekent dat dashboardlampje? Er brandt een lampje op je dashboard. Wat betekent het? En kun je doorrijden of moet je stoppen? Bij twijfel bel je gewoon de Wegenwacht. Deze Wegenwachttip video geeft je uitleg over de betekenis van de lampjes op je dashboard en wat je moet doen wanneer de lampjes beginnen oplichten.

Het motorstoringslampje brandt

Het motorstoringslampje brand. Vandaag gaat Wegenwacht Ron op zoek naar de oorzaak van een brandend motorstoringslampje. Bij een knipperend motorstoringslampje moet je direct stoppen, brand hij alleen? Dan kun je op gepaste snelheid naar een garage rijden.

Toyota met ABS en ESP problemen

Michel treft een Toyota met ABS en ESP problemen. De eigenaar van de auto is de zoon van een wegenwacht collega. Zijn Toyota geeft een melding op het dashboard dat er iets met het ABS systeem aan de hand is. Michel controleert de auto uitvoerig. Het resultaat zie je in deze vlog!

De brandende lampjes op je dashboard en wat ze betekenen

Elk automerk en -model heeft een eigen dashboard. Een opsomming geven van alle mogelijke bestaande lampjes, is dus zo goed als onmogelijk. We overlopen de meest courante signalen en wat ze betekenen! De eerste categorie bestaat uit de werkingssignalen. De tweede categorie bestaat uit de waarschuwingssignalen. Ze geven niet noodzakelijk een gevaar aan maar negeer…

Condens van de voorruit verwijderen

Je voorruit beslaat wanneer lucht van verschillende temperaturen mengt en condenseert. Condens wordt in de zomer veroorzaakt door warme buitenlucht die je koude voorruit raakt. In de winter ontstaat het wanneer de warmte lucht binnenin de auto de koude voorruit raakt. Begrijpen hoe condens zich vormt kan je helpen om er vanaf te komen, afhankelijk van het seizoen. Je kunt ook stappen ondernemen om te voorkomen dat je voorruit beslaat.