loading

De juiste remtechniek

Is het een goed idee om je handrem te gebruiken in noodsituaties?

Is het een goed idee om je handrem te gebruiken in noodsituaties? Kan ik mijn remweg verkorten door in geval van nood de handrem erbij te gebruiken? Of heeft ze handrem helemaal geen invloed op de remweg en zorgt het rempedaal al voor de maximale remvertraging? De ANWB-experts zoeken het uit.

Hoe rem je goed en veilig met een auto?

Hoe rem je goed en veilig met een auto? Hoe rem je veilig? Hoe je veilig kunt remmen, heeft te maken met de snelheid waarmee je rijdt en de manier waarop je remt. Maar ook met jezelf. Het is belangrijk dat je overzicht houdt en rustig blijft. Meer tips? Bekijk de video.

Hoe werken de remmen?

Dat remmen remmen, hoeven we je niet te vertellen. Maar waar zitten ze, hoe verslijten ze en niet onbelangrijk: hoeveel kost het om ze te vernieuwen?

De evolutie van de rem

De eerste auto’s hadden de nodige moeite om veilig tot stilstand te komen. Vandaag remt de wagen in onze plaats. De autorem van het prille begin tot nu.

Remvloeistof controleren

Het remsysteem in je auto is een van de hydraulische systemen in je auto. Als je op je rempedaal drukt, wordt vloeistof vanuit de hoofdremcilinder via de remleidingen naar de remschijven gepompt, waardoor de auto afremt door middel van wrijving. Om het systeem goed te laten werken moet er voldoende remvloeistof in het systeem zitten, en de vloeistof moet in goede conditie zijn.