loading

Videos

Leer de verkeersregels met deze video's over het verkeer. Wij zijn op Youtube gaan zoeken naar de meest leerrijke video's over de verkeersregels, verkeersveiligheid en het rijbewijs.


Alcohol en drugs

29-04-2018Alcohol en auto rijden gaan echt niet samen. Door de alchol vermindert de aandacht, het beoordelings- en het reactievermogen. Een bestuurder is sneller vermoeid en zal zich soms overmoedig of roekeloos gedragen. Omdat een dronken bestuurder niet alleen een gevaar is voor zichzelf maar ook voor de andere weggebruikers, organiseert de politie vaak alcoholcontroles.

Wat zijn de gevolgen bij een positieve drugstest?

18-08-2019Drugs zijn een steeds groter wordend probleem achter het stuur, zeker bij jongeren; één op de zeven geeft toe gereden te hebben een uur na het nemen van drugs terwijl dit het risico op ongevallen in grote mate doet stijgen. Vorig jaar betrapte de politie bijna vijfenzeventighonderd bestuurders op drugsgebruik, maar wat zijn de gevolgen bij een positieve drugstest?

Drugs en rijden, een bad trip

23-12-2017Alcohol achter het stuur, te snel rijden, afleiding en het niet dragen van de gordel zijn de vier belangrijkste “killers” in het verkeer. Maar, ook het rijden onder invloed van drugs is ronduit gevaarlijk, want het verhoogt het risico op een ongeval aanzienlijk. Zeker de combinatie met andere illegale drugs of alcohol kan zorgen voor een “bad trip”. Kijk Uit geeft tekst en uitleg.

Don’t do drugs and drive

13-07-2019Uit een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde blijkt dat 17% van de 18 tot 29-jarigen de kans niet uitsluit dat ze ooit onder invloed van drugs zouden rijden. Dit zijn alarmerende cijfers en een reden om campagne te voeren in samenwerking met bekende Vlaamse dj’s en festivals.

Geneesmiddelen niet zo onschuldig

04-02-2017Een auto besturen doe je te allen tijde maximaal geconcentreerd en met de opperste alertheid. Dat drinken en rijden niet kan, weten we allemaal al lang. Slechts weinig mensen weten echter dat heel wat “onschuldige” geneesmiddelen nefast kunnen zijn voor de concentratie en dus mogelijk gevaarlijk kunnen zijn als je met de auto rijdt. En rijden met een duidelijk slaaptekort brengt ook serieuze risico’s met zich mee. Kijk Uit geeft tekst en uitleg.

Sluiten

#Videos

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!


Plaats een reactie

Jun 25, 2024

Er zijn nog geen reacties geplaatst, schrijf als eerste een reactie!

Sluiten