loading

Videos

Leer de verkeersregels met deze video's over het verkeer. Wij zijn op Youtube gaan zoeken naar de meest leerrijke video's over de verkeersregels, verkeersveiligheid en het rijbewijs.


Slaperigheid even gevaarlijk als rijden onder invloed

12-07-2018Rijden of blijven rijden als je slaperig bent, is echt geen goed idee, want dan reageer je trager, kan je verkeerssituaties moeilijker inschatten en ben je minder oplettend. Ongevallen door slaperigheid achter het stuur zijn bovendien vaak bijzonder ernstig. Ze gebeuren meestal op eentonige wegen waarbij het voertuig van de baan geraakt en aan volle snelheid ergens tegen botst. Het Vlaamse Gewest en de VSV willen daar iets aan doen en voeren campagne!

Geef vermoeidheid geen kans

08-02-2016Rijden of blijven rijden als je moe bent, is echt geen goed idee, want dan reageer je trager, kan je verkeerssituaties moeilijker inschatten en ben je minder oplettend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vermoeidheid aan de basis ligt van 10% van de ongevallen. Op de autosnelweg loopt dit zelfs op tot 20 à 30%. En rijden met een duidelijk slaaptekort is al even gevaarlijk als rijden onder invloed. Kijk Uit steekt vandaag zijn licht op bij de Universiteit Hasselt.

Sluiten

#Videos

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!


Plaats een reactie

May 22, 2024

Er zijn nog geen reacties geplaatst, schrijf als eerste een reactie!

Sluiten