loading

Videos

Leer de verkeersregels met deze video's over het verkeer. Wij zijn op Youtube gaan zoeken naar de meest leerrijke video's over de verkeersregels, verkeersveiligheid en het rijbewijs.


Snelheidsregels

22-04-2018Op een autosnelweg is de maximaal toegelaten snelheid 120 km/u, behalve wanneer verkeersborden een andere maximumsnelheid opleggen. Dit kan trouwens ook door middel van matrixborden die boven de rijstoken hangen. Nabij afritten staan soms deze combinatie van borden, de snelheidsbeperking geldt dan enkel op de afrit. Wil je een autosnelweg verlaten dan begin je pas te remmen van zodra je op de afrit rijdt.

Ik beloof om niet te snel te rijden!

21-04-2018Hoe sneller je rijdt, hoe minder tijd je hebt om informatie te verwerken en om gepast te reageren. Bovendien wordt ook je stopafstand langer en stijgt het risico op een verkeersongeval en ernstig letsel aanzienlijk. Toch zijn er nog steeds te veel chauffeurs die blijven rijden met een veel te zware voet. Ze volharden dus in de boosheid en nemen zo onverantwoorde risico’s. En dat terwijl de snelheidslimieten respecteren eigenlijk kinderspel is en niets dan voordelen heeft! Daarom lanceren het Vlaams Gewest en de VSV een nieuwe snelheidscampagne.

Sluiten

#Videos

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!


Plaats een reactie

May 22, 2024

Er zijn nog geen reacties geplaatst, schrijf als eerste een reactie!

Sluiten