loading

Youtube

Leer de verkeersregels met deze video's over het verkeer. Wij zijn op Youtube gaan zoeken naar de meest leerrijke video's over de verkeersregels, verkeersveiligheid en het rijbewijs.


Stilstaan en parkeren

Onder stilstaan verstaan we de tijd die nodig is om iemand te laten in- of uitstappen. Dit kan vrij vlug gebeuren wanneer het slechts één persoon is, maar het kan ook enkele minuten duren wanneer bijvoorbeeld een volle bus kinderen moet uitstappen. Onder stilstaan verstaan we ook de tijd die nodig is om goederen te laden of te lossen.

Parkeren verboden, stilstaan toegestaan

Je mag je auto niet parkeren als je langs de voor- en achterkant van je auto geen meter vrije tussen ruimte kunt laten. Sta je stil dan hoeft dat niet.

Blauwe zone en parkeerschijf

Deze borden geven het begin en einde aan van een zone met beperkte parkeertijd, zo'n zone word ook blauwe zone genoemt. Binnen deze zone moeten alle bestuurders van een auto op werkdagen de parkeerschijf gebruiken als ze hun auto parkeren.

Achteruit inparkeren

Ken je voertuig: automatisch parkeren

Bij moderne wagens kun je meer en meer de optie 'automatisch parkeren' kiezen. Maar hoe automatisch is dat? En werkt het wel? Ken test het uit!

Schuinsparkeren

De meeste van ons doen het al eens, de ene natuurlijk al wat meer dan de andere en soms gebeurt het op de meeste bizarre plekken. Niet iedereen schijnt echter de kneepjes van het vak te kennen en zo kan het een vervelend staartje krijgen. Vandaag staan we stil bij “schuinsparkeren”, want vaak zorgt gemakzucht van de ene voor ergernis, hinder of zelfs voor gevaar bij de andere.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! We zijn constant opzoek naar informatieve filmpjes voor beginnende bestuurders. We hebben een paar heel creatieve en leerrijke filmpjes gevonden, graag zouden wij de eigenaars bedanken! Welke filmpjes kunnen we nog toevoegen of heeft u misschien zelf een filmpje gemaakt, laat het ons hieronder weten!

Apr 04, 2021 #Youtube


Ok