loading

Youtube

Leer de verkeersregels met deze video's over het verkeer. Wij zijn op Youtube gaan zoeken naar de meest leerrijke video's over de verkeersregels, verkeersveiligheid en het rijbewijs.


Stopafstand

Hoe sneller je rijdt, hoe meer afstand je moet bewaren. Via een eenvoudige formule kan je die afstanden berekenen.

Niet te dicht aub

Als je te dicht achter de auto voor je rijdt, dan is het risico zeer groot dat je niet tijdig zal kunnen stoppen bij een onverwacht incident of een plots opduikende file. Een kop-staartaanrijding kan dan het gevolg zijn. Onvoldoende afstand houden is dus gevaarlijk en staat bovendien met stip genoteerd als een van de belangrijkste ergernissen in het verkeer. Reden genoeg voor de Vlaamse overheid en de VSV om een campagne te lanceren.

Hoe gevaarlijk is bumperkleven?

Zeker één op vijf ongevallen op de snelweg is te wijten aan een onaangepaste tussenafstand. Naast irritant is bumperkleven dus ook erg gevaarlijk. Joni van VAB neemt de proef op de som en toont de gevaren aan de hand van een remtest.

Veilige volgafstand

Hoe sneller je rijdt, hoe meer volgafstand je moet laten tussen jezelf en je voorligger. Als je te dicht achter je voorligger rijdt, riskeer je een kop-staartaanrijding. Voldoende afstand houden is dus de boodschap. Een eenvoudige en leuke tip om dat in praktijk te weten te komen! 'Last night a DJ saved my life'.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! We zijn constant opzoek naar informatieve filmpjes voor beginnende bestuurders. We hebben een paar heel creatieve en leerrijke filmpjes gevonden, graag zouden wij de eigenaars bedanken! Welke filmpjes kunnen we nog toevoegen of heeft u misschien zelf een filmpje gemaakt, laat het ons hieronder weten!

Apr 04, 2021 #Youtube


Ok