loading

Videos

Leer de verkeersregels met deze video's over het verkeer. Wij zijn op Youtube gaan zoeken naar de meest leerrijke video's over de verkeersregels, verkeersveiligheid en het rijbewijs.


Hoe een rotonde gebruiken?

Rotonde met 1 rijstrook

30-10-2013Dit is een gewone rotonde met 1 rijstrook en gemengd verkeer omdat er geen fietspad ligt. Fietsers en auto's moeten dezelfde verkeersregels respecteren. Fietsers rijden in dit geval net als auto's in het midden van het rijvak op de rotonde. Bij het oprijden en verlaten van de rotonde, geven zowel fietsers als automobilisten voorrang aan de weggebruikers die al op de rotonde rijden. Wanneer je de rotonde verlaat geef je dit als fietser aan met je arm en zet je als automobilist je richtingaanwijzer aan. Vervolgens verlaat je de rotonde.

Rotonde met 2 rijstroken

30-10-2013Dit is een gewone rotonde met twee rijstroken. Als je de eerste afslag wil nemen sorteer je best voor op de rechter rijstrook. Je rijdt de rotonde op en blijft aan de buiten kant ervan, je zet je richtingaanwijzer aan en verlaat de rotonde direct. Als je de tweede of de derde afrit wil nemen, kan je best links voorsorteren.

Rotonde met voorrang voor fietsers

30-10-2013Dit is een rotonde met één rijstrook en met een fietspad dat op de rotonde ligt. Je moet stoppen om auto's en fietsers op de rotonde voorrang te verlenen, pas dan kan je de rotonde oprijden. Als je wil afslaan zet je je richtingaanwijzer aan en controleer je of er geen fietser aankomt, vervolgens neem je de afslag die je wenst.

Rotonde zonder voorrang voor fietsers

30-10-2013Dit is een rotonde met één rijstrook waarbij het fietspad buiten de rotonde ligt. Fietsers hebben hier geen voorrang op auto's. Als fietser fiets je hier heel veilig en afgescheiden van het andere verkeer. Je moet stoppen om het verkeer van en naar de rotonde voor te laten.

Sluiten

#Videos

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!


Plaats een reactie

May 22, 2024

Er zijn nog geen reacties geplaatst, schrijf als eerste een reactie!

Sluiten