loading

Youtube

Leer de verkeersregels met deze video's over het verkeer. Wij zijn op Youtube gaan zoeken naar de meest leerrijke video's over de verkeersregels, verkeersveiligheid en het rijbewijs.


Kruispunt en voorrangsborden

Het gele bord dat je hier ziet geeft aan dat je op een voorrangsweg rijdt en voorrang hebt op de volgende kruispunten. Uiteraard moet je steeds rekening houden met de verkeerlichten en de bevelen van een bevoegd persoon. Rij je op een voorrangsweg dan mag je op een kruispunt links inhalen als het veilig kan.

Kruispunt

Je vindt ze overal, het ene is al gevaarlijker dan het andere en alle soorten weggebruikers komen er elkaar tegen, kruispunten. Vooral door de verkeersdrukte en de verscheidenheid van weggebruikers is het risico op een ongeval met lichamelijk letsel er vaak zeer groot. Bijna 4 op 10 letselongevallen gebeuren op een kruispunt. Er is echter ook goed nieuws! We kunnen samen dat risico aanzienlijk verkleinen en tegelijk zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. Hoe? Dat verneem je vandaag in Kijk Uit.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! We zijn constant opzoek naar informatieve filmpjes voor beginnende bestuurders. We hebben een paar heel creatieve en leerrijke filmpjes gevonden, graag zouden wij de eigenaars bedanken! Welke filmpjes kunnen we nog toevoegen of heeft u misschien zelf een filmpje gemaakt, laat het ons hieronder weten!

Apr 04, 2021 #Youtube


Ok