loading

Youtube

Leer de verkeersregels met deze video's over het verkeer. Wij zijn op Youtube gaan zoeken naar de meest leerrijke video's over de verkeersregels, verkeersveiligheid en het rijbewijs.


Wat moet je doen bij pech en ongevallen

13-04-2019Met zo’n 7 miljoen voertuigen op de baan is het niet verwonderlijk dat er regelmatig iemand in panne valt en de pechstrook nodig heeft. Maar ook daar is de nodige voorzichtigheid geboden. In 2017 werden 44 personen het slachtoffer van een verkeersongeval op de pechstrook waarvan 2 met dodelijke afloop. De pechstrook is dus niet zo veilig als we denken …. zelfs niet voor de hulpdiensten. “Kijk Uit” toont wat je moet doen bij pech of een ongeval, voor onze veiligheid en die van anderen!

Ongeval

28-04-2018Is je voertuig defect of ben je betrokken bij een ongeval zonder gewonden dan tracht je eerst en vooral je voertuig te parkeren op een plaats waar het mag staan. Is er wat lading op de weg gevallen dan verwijder je die zo snel mogelijk. Als een voertuig niet meer kan verplaatst worden of de gevalle lading is vrij groot, dan stel je alles in het werk om te voorkomen dat er op die plaats nog meer ongelukken gaan gebeuren.

Vluchten doe je niet!

21-01-2017Vluchten na een verkeersongeval is helaas dagelijks kost en een erg zorgwekkende trend. Meestal gaat het slechts om wat blikschade, maar soms zijn de gevolgen echt dramatisch. Hoe dan ook, doorrijden na een ongeval om je te onttrekken aan de vaststellingen ervan is een bijzonder laakbare daad die dan ook hard wordt aangepakt. Toch gebeurt het jammer genoeg met de regelmaat van de klok, terwijl zij die vluchten nu net het verschil kunnen maken, soms zelfs tussen leven en dood!

Zo vult u een Europees Aanrijdingsformulier in

05-12-2018Hebt u een ongeval op de weg? Vul dan zeker het Europees aanrijdingsformulier in. Zo brengt u uw verzekering en die van de andere betrokkene(n) op de hoogte. Dit filmpje van KBC toont u in 3 stappen hoe u het formulier vlot en juist invult. Dit zal alvast zorgen voor minder stress als u een ongeval hebt.

Sluiten

#Videos

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!


Sep 29, 2023

Er zijn nog geen reacties geplaatst, schrijf als eerste een reactie!

Sluiten