loading

Videos

Leer de verkeersregels met deze video's over het verkeer. Wij zijn op Youtube gaan zoeken naar de meest leerrijke video's over de verkeersregels, verkeersveiligheid en het rijbewijs.


Met elk vervoersmiddel veilig en slim door ’t stad

15-10-2019Elke dag kruisen duizenden weggebruikers elkaar in de straten van Antwerpen. Dat zijn niet langer alleen voetgangers, automobilisten en fietsers. Er zijn ook steeds meer nieuwe voertuigen: elektrische fietsen, steps en hier en daar een skateboard. Hoe zit het dan precies met de verkeersregels? Zijn er tips om het slim en veilig te laten verlopen?

Het moet van twee kanten komen

15-09-2018Of je nu fietser, voetganger, automobilist, of … bent, als weggebruiker hebben we allemaal rechten maar ook plichten en wederzijds respect maakt deel uit van die verplichtingen. Als we hoffelijk zijn tegenover en respect hebben voor elkaar, dan zorgen we samen voor aangenamer verkeer, maar ook voor meer veiligheid op de baan. Kortom, iedereen wint! Daarom frissen we een aantal hoffelijkheidsregels tussen fietsers en andere weggebruikers nog eens op in deze Kijk Uit!

Bestuurders van voertuigen

24-04-2018Een bestuurder is volgens de wegcode een persoon die een voertuig bestuurt, en dat kunnen motorloze voertuigen zijn of motorvoertuigen. Een bestuurder is ook iemand die trek- of last- of rijdieren op de openbare weg geleidt of bewaakt.

Sluiten

#Videos

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!


Plaats een reactie

May 22, 2024

Er zijn nog geen reacties geplaatst, schrijf als eerste een reactie!

Sluiten