loading

Videos

Leer de verkeersregels met deze video's over het verkeer. Wij zijn op Youtube gaan zoeken naar de meest leerrijke video's over de verkeersregels, verkeersveiligheid en het rijbewijs.


Kijk uit voor overstekend wild

25-05-2019Jaarlijks sterven er in Vlaanderen zo’n 5 miljoen dieren op de weg en daar probeert de overheid iets aan te doen zoals het plaatsen van ecobruggen en -tunnels, rasters en afsluitingen. 2 maand geleden werd een wilddetectiesysteem geplaatst als hulpmiddel om de beestjes veiliger te laten oversteken. Hoe werkt zo een systeem en waarom is het van groot belang dat we onze snelheid aanpassen?

Wat kan ik doen tegen steenmarters in de wagen?

11-04-2013Steeds vaker komen steenmarters voor in sommige streken in ons land. De beestjes kruipen in het motorblok en bijten leidingen door. Het probleem situeert zich vooral in Wallonië, aan de taalgrens, Vlaams-Brabant en Limburg. Het is dus geen nationaal probleem. Maar als je in zo'n steenmarterzone woont, wat kun je er dan aan doen? Joni zoekt een antwoord.

Wildwaarschuwingssysteem

14-12-2018In Bosland komt het het eerste Vlaamse wildwaarschuwingssysteem. Dit systeem detecteert de overstekende dieren en zal door middel van dynamische verkeersborden de weggebruikers waarschuwen. De maatregel moet verkeersongevallen met wild vermijden, zonder het leefgebied van de wilde dieren te versnipperen of begrenzen. Meer op wegenennatuur.be

Sluiten

#Videos

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!


Plaats een reactie

May 22, 2024

Er zijn nog geen reacties geplaatst, schrijf als eerste een reactie!

Sluiten