loading

Youtube

Leer de verkeersregels met deze video's over het verkeer. Wij zijn op Youtube gaan zoeken naar de meest leerrijke video's over de verkeersregels, verkeersveiligheid en het rijbewijs.


Veilig met de auto naar de sneeuw

15-12-2018’t Is winter en dat betekent voor meer en meer mensen onder ons wintersport en winterpret. Heel wat liefhebbers trekken hiervoor jaarlijks naar skigebieden in binnen- en buitenland en maken de trip met de auto. Sneeuw, ijzel en gladde wegen behoren dan natuurlijk tot de mogelijkheden en kunnen het onderweg minder leuk maken. Wil je de kans op een ongeval of pech tot een minimum beperken dan neem je best enkele voorzorgsmaatregelen. Kijk Uit gaat op reis en geeft een aantal nuttige tips voor een veilige rit en een leuk verblijf.

Autoruit ontdooien

23-12-2016De ramen van je auto zitten dichtgevroren. Hoe zorg je weer voor goed zicht en wat kun je doen om te voorkomen dat je überhaupt hoeft te krabben? In deze Wegenwachttip laat de wegenwacht zien hoe je dat moet doen.

Ken je voertuig: de airco

01-02-2018Hoe moet je de airco van je auto correct gebruiken? Met deze tips haal je het onderste uit je klimaatregeling.

Hoe warm wordt het in een auto?

05-06-2014Wie na een zonnige dag in zijn geparkeerde wagen stapt, weet dat de warmte in de auto ondraaglijk is. Hoge temperaturen zijn gevaarlijk voor mens en dier. Nu het zomer is, moet je dus extra opletten. Joni van VAB testte hoe warm het eigenlijk kan worden in een auto.

Hoe monteer je sneeuwkettingen?

03-11-2015Zorg er voor dat je sneeuwkettingen geschikt zijn voor de bandenmaat van je auto. Raadpleeg ook steeds de handleiding. Montage voorschriften kunnen immers verschillen. Leg de ketting altijd om wielen die voor de aandrijving zorgen. Raadpleeg bij twijfel de handleiding van je wagen.

Moet er geen zout zijn?

07-01-2017De kans op ijzel, sneeuw en gladde wegen is in deze periode van het jaar heel reëel. Ook bij die weersomstandigheden moeten velen onder ons toch de baan op en dat is uiteraard niet zonder gevaar. Gelukkig zijn er de strooidiensten. Zij proberen er alles aan te doen om onze wegen zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij te houden. Ze doen dit natuurlijk voor de goede doorstroming van het verkeer en vooral voor onze veiligheid. Kijk Uit rijdt vandaag mee met de strooidienst en brengt verslag uit.

Sluiten

#Videos

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!


Jun 02, 2023

Er zijn nog geen reacties geplaatst, schrijf als eerste een reactie!

Sluiten