loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Wat te doen bij slippen?

Regen, ijzel of sneeuw? Een slippertje is vlug gebeurd. Maar wat moet je doen als je auto aan het slippen gaat?

Nieuwe auto kopen? Denk ook aan de gebruikskost en de CO2-uitstoot

We staren ons bij de aankoop van een nieuwe wagen nog te vaak blind op louter de aankoopprijs. Even belangrijk zijn de kosten die daarna komen, zoals taksen, brandstof en onderhoud. Daarom deed VAB een budgettest, waarbij we van verschillende motorisaties van hetzelfde model de energiekost en de kostprijs per kilometer berekenden.

Auto reviews

VAB heeft auto's van verschillende merken en modellen getest op hun kwaliteiten en gebreken.

Een auto besturen

In Hollywood-films zijn vaak heftige achtervolgingen te zien, dat zijn niet bepaald demonstraties van veilig stuurgedrag in een auto. Het is wel te begrijpen, want een auto die op een veilige manier bestuurd wordt ziet er nou eenmaal niet zo spannend uit op het witte doek. Twee belangrijke facetten van veilig sturen zijn: beide handen aan het stuur en beide ogen op de weg.

Een tweedehandse auto controleren voor je hem koopt

Als je erover denkt een tweedehandse auto te kopen, weet dan dat dit geen gemakkelijke opdracht is. Er zijn zoveel zaken waar je rekening mee moet houden. Het wordt nog verwarrender als je voor het eerst een tweedehandse auto koopt. Er zijn veel punten die je moet nagaan bij een tweedehandse auto, maar het belangrijkste is dat je de auto fysiek controleert voordat je een beslissing neemt.

Autodelen wint snel aan populariteit, maar lost dat onze files op?

14-09-2019 Cambio, één van de grootste autodeelbedrijven in Vlaanderen, viert vandaag haar vijftiende verjaardag. Er heerst een feeststemming want elk jaar komen er in Vlaanderen minstens twintig procent autodelers bij. VRT NWS kon de meest recente cijfers inkijken. Maar wat brengt dat nu op? En is elke vorm van delen even voordelig?

Testen met 'slimme' auto's die informatie delen voor veiliger verkeer: auto weet al dat voorligger remt, voor bestuurder het ziet

08-04-2019 Auto's die elkaar informatie doorgeven, zouden de veiligheid op de weg aanzienlijk kunnen verbeteren. Als een auto remt zou die dat bijvoorbeeld kunnen doorseinen naar achterliggende voertuigen, zodat die veel sneller kunnen reageren dan bestuurders zouden kunnen. Die technologie wordt momenteel bij ons getest langs de E313 in Deurne door de universiteiten van Gent en Antwerpen in samenwerking met technologiebedrijf Imec.

Tegen 2020 moet elke taxichauffeur Nederlands kunnen spreken met klanten

07-12-2018 Ten laatste tegen 2020 moet het taxilandschap in Vlaanderen er helemaal anders uitzien. De Vlaamse regering heeft vrijdag het licht op groen gezet voor het nieuwe taxidecreet. Volgens minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) moet het decreet zorgen voor 'meer taxi's aan lagere prijzen'. De vaste tarieven verdwijnen en taxichauffeurs zullen niet langer aan één gemeente gebonden zijn. Tegelijk moet elke chauffeur Nederlands kunnen spreken met zijn klanten.

Dieventruc overgewaaid uit de VS: autosleutels hacken blijkt kinderspel

29-03-2018 In Nederland hebben dieven in 21 auto's ingebroken. Zij deden dat via het beruchte concept van de 'man in the middle attack' (MITM). Thomas Kallstenius, onderzoeker bij Imec, waarschuwt al langer voor dit soort inbraken. Bij een MITM-attack kopieert de dief het signaal van de sleutel, terwijl zijn kompaan de auto start.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!