loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Een nummerplaat schrappen

Elke wagen op de openbare weg moet zijn ingeschreven bij de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV). Als bewijs van inschrijving krijgt u een nummerplaat die u op uw wagen moet bevestigen. Op basis van die nummerplaat, of inschrijving, betaalt u verkeersbelasting.

Gepersonaliseerde nummerplaten dubbel zo duur

11-09-2015 Gepersonaliseerde nummerplaten worden dubbel zo duur. Dat heeft de ministerraad beslist. Wie een gepersonaliseerde nummerplaat op de auto wil, betaalt daar binnenkort 2.000 euro voor in plaats van 1.000 euro nu.

Nummerplaat van oldtimers start voortaan met O

06-10-2014 Oldtimers maar ook aanhangwagens, motorfietsen, taxi's en huurauto's met bestuurder krijgen vanaf vandaag bij inschrijving een andere nummerplaat. Tot nu toe kregen deze specifieke voertuigen nog een nummerplaat die begint met 1, zoals de nummerplaten van 'gewone' voertuigen. Nu wordt die 1 ingeruild voor een letter. Dat meldt de federale overheidsdienst Mobiliteit.

Politie beboet vaker onleesbare nummerplaat

07-07-2014 De politie heeft vorig jaar fors meer bestuurders beboet voor een onleesbare nummerplaat. In 2013 kregen 2.000 bestuurders daarvoor een boete, in 2012 lag dat aantal nog op 500. 'Bij elke agent is er nu de reflex om naar de nummerplaat te kijken', klinkt het in Het Nieuwsblad en De Standaard.

'Nummerplaat verplicht voor alle bromfietsen'

30-09-2013 Alle gemotoriseerde voertuigen die zich op de openbare weg begeven, moeten vanaf maart 2014 een nummerplaat dragen. Het gaat om alle zogenoemde brommobielen, golfkarretjes en bromfietsen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!