loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Alle chauffeurs van De Lijn krijgen een EHBO-opleiding

12-12-2019 De Lijn wil dat alle bus- en tramchauffeurs een EHBO-opleiding gaan volgen. Vanaf januari volgend jaar zit het standaard in de opleiding van nieuwe chauffeurs. Ook de chauffeurs die al in dienst zijn, moeten de cursus gaan volgen. Gisteren reanimeerde een chauffeur van De Lijn nog een man die onwel was geworden, maar dit heeft niets met de beslissing te maken. “We waren dit al veel langer aan het organiseren”, zegt Ine Peeters van De Lijn.

De Lijn gaat reservatieplicht rolstoelgebruikers afschaffen

03-12-2019 Rolstoelgebruikers die met een bus of tram van De Lijn op stap willen gaan, zullen hun reis binnenkort niet meer vooraf moeten reserveren. De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij zit in de laatste rechte lijn om de reservatieplicht af te schaffen, zo bevestigt ze op de internationale dag voor mensen met een beperking.

Pendelen met openbaar vervoer gemiddeld tot 70 procent trager dan met de auto

16-03-2019 Op de meest gebruikte pendelroutes in Vlaanderen en Brussel doen reizigers er met het openbaar vervoer bijna 70 procent langer over dan met de auto. Dat blijkt althans uit het grote filerapport van De Tijd. 'Maar of je daarom beter af bent met de auto, is nog een andere vraag', zegt mobiliteitsexpert Cathy Macharis (VUB). Een andere belangrijke conclusie is dat ook de autowegen naar de kleinere steden zoals Leuven, Hasselt en Kortrijk steeds meer dichtslibben.

Busfile? Zo doet u er zelf iets aan

30-01-2019 U kent het wel: de bus of tram laat op zich wachten. En wanneer hij dan eindelijk aankomt, volgen er meteen nog twee met hetzelfde nummer. 'De inspecteur' ging op onderzoek.

De Lijn installeert eind 2019 contactloos betalen op trams en bussen

17-12-2018 Vanaf eind volgend jaar rolt De Lijn een systeem uit om reizigers hun rit te laten betalen door simpelweg een bankkaart tegen een terminal in de tram of de bus te houden. Voor de installatie van het systeem gaat de vervoersmaatschappij in zee met Conduent Transportation, zo meldt dat bedrijf.

Betaal je bus- of tramkaartje via je smartphone

28-04-2016 Vanaf komende zomer zal je bus- en tramkaartjes ook kunnen kopen via je smartphone. De Lijn lanceert dan een zogenoemd m-ticket, een digitale versie van het papieren kaartje. Het m-ticket wordt goedkoper dan de papieren versie of het sms-ticket.

'Geluidloze hybridebussen zijn een gevaar voor blinden'

08-04-2014 'Eén van de grote voordelen van hybridebussen - het geluidloos rijden - is het grootste nadeel voor blinde en slechtziende weg- en busgebruikers. Zij horen de bus niet aankomen, vertrekken of voorbijrijden'. Dat zegt het Slechtzienden en Blinden Platform Vlaanderen. De vzw doet een oproep naar alle betrokkenen om dit niet uit het oog te verliezen.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!