loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Door het rood rijden: dit zijn de boetes

Gelukkig dat er zoiets als een oranje verkeerslicht bestaat want door het rood rijden, weegt zwaar op je portemonnee en misschien zelfs op je tijdsbesteding. Sinds 1 september 2018 liggen de boetetarieven alvast hoger.

Wat moet je doen als een kruispunt vol staat?

In de ochtend- of avondspits gebeurt het maar al te vaak dat kruispunten vast staan door auto’s die het kruispunt nog oprijden, daar niet tijdig wegraken en zo het verkeer blokkeren. Maar hoe dien je je te gedragen als je zelf zo’n kruispunt wil oprijden?

Voetgangerslicht aan begin van het zebrapad moet kruispunten veiliger maken

31-10-2019 Op twee kruispunten in Brugge en Menen loopt momenteel een proefproject waarbij het voetgangerslicht aan de overkant van het zebrapad is verdwenen. Dat licht zorgt volgens het Agentschap Wegen en Verkeer soms voor verwarrende en gevaarlijke verkeerssituaties. Daarom wordt nu getest of het veiliger is om het voetgangerslicht aan het begin van het zebrapad te plaatsen en uit het zicht van automobilisten te halen.

Rechtsaf door het rood met de fiets mag binnenkort op Vlaamse gewestwegen

17-07-2019 Binnenkort zal je met de fiets op bepaalde plaatsen op de Vlaamse gewestwegen rechtsaf mogen rijden, ook als het verkeerslicht rood is. Dat laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten aan Het Nieuwsblad. Er zal een speciaal verkeerslicht ontworpen worden. 'Een lijstje met plaatsen waar die nieuwe lichten geplaatst zullen worden, is er nog niet. Maar bij de heraanleg van kruispunten zal gekeken worden of het veilig is en of het kan', zegt Veva Daniels van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Gsm-gebruik achter het stuur veroorzaakt langere files aan verkeerslichten

30-05-2018 De detectiesystemen bij bijna 1.600 verkeerslichten in Vlaanderen werken niet ten volle als bestuurders hun smartphone gebruiken achter het stuur. 'De tijdswinst van de verkeersdetectiesystemen in Vlaanderen wordt tenietgedaan wanneer auto's aan een file voor een rood licht niet aansluiten wanneer ze groen licht krijgen', zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen & Verkeer in 'De wereld vandaag'.

Meer en meer fietsers rijden door rood

26-08-2017 Vorig jaar hebben in België 2256 fietsers een pv gekregen omdat ze door het rode licht waren gereden. Dat zijn er 7,5 procent meer dan in 2015. De cijfers komen van Binnenlandse Zaken, kamerlid Franky Demon (CD&V) heeft ze opgevraagd.

'Geen kruispunten blokkeren, ook niet bij groen licht'

09-05-2016 In Brussel start vandaag een testproject om automobilisten duidelijk te maken dat een kruispunt blokkeren verboden is en de veiligheid in het gevaar brengt. Vooral tijdens de drukke spitsuren rijden automobilisten nog snel door het groene licht en komen ze in het midden van het kruispunt stil te staan omdat ze op de file voor zich stuiten.

Nieuwe verkeersborden voor fietsers in de wet

25-09-2012 De verkeersborden B22 en B23, die fietsers in bepaalde omstandigheden toelaten om door het rood te rijden, zijn opgenomen in de wet. Dat staat vandaag te lezen in het Staatsblad. De borden worden bevestigd op de paal van de verkeerslichten.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!