loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Wie heeft voorrang op een rotonde?

Op het Belgische wegennet zijn er heel wat rotondes. Wie heeft op zo’n rotonde precies voorrang? Met welke spelregels moet je rekening houden als er meerdere rijstroken zijn op de rotonde?

Hoe moet je een rotonde precies gebruiken?

Voor veel bestuurders zijn de regels die op een rotonde gelden niet duidelijk. Moet je nu wel of niet je richtingaanwijzers gebruiken? En hoe zit dat met dubbele rotondes? We geven het antwoord op je vragen!

Rotonde, ovonde noch kruispunt: waarom worden 'zwarte punten' zoals in Bree soms halfslachtig heraangelegd?

25-12-2019 De pas heraangelegde kruising in Bree waar gisteravond een dodelijk ongeval gebeurde, is een schoolvoorbeeld van de soms halfslachtige manier waarop in Vlaanderen gevaarlijke plekken in het verkeer worden aangepakt. Dat zegt VRT-verkeersexpert Hajo Beeckman. “Het Agentschap Wegen en Verkeer moet minder improviseren en zulke punten op een uniforme manier herinrichten als volwaardige rotondes of kruispunten. Enkel zo is de verkeerssituatie voor iedereen duidelijk en herkenbaar.”

Een op de acht bestuurders kent voorrangsregels op rotondes niet

28-09-2017 De voorrangsregels op rotondes vieren hun 20e verjaardag, maar veel bestuurders kennen ze niet genoeg. Dat blijkt uit een bevraging van het VIAS Institute, het vroegere BIVV.'De slechte kennis van de regels is niet goed voor de verkeersveiligheid', zegt Stef Willems van VIAS Institute aan VRT NWS.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!