loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Dit riskeer je als je een foto neemt in een kijkfile

Bij een verkeersongeval gebeurt het vaak dat automobilisten die voorbijrijden of die in de tegenovergestelde richting in een kijkfile staan met hun gsm of smartphone een foto nemen. Maar wist je dat dit verboden is?

De anatomie van de file

Heb jij het je ook al afgevraagd terwijl je (al dan niet) geduldig staat aan te schuiven? Hoe komt die file hier toch?

Vooral autopech veroorzaakt lange files in de Brusselse tunnels

12-07-2019 De files in de Brusselse tunnels zijn ondertussen bijna wereldberoemd. Dat komt natuurlijk door de enorme verkeersdrukte in de hoofdstad. Maar wanneer de wachttijden erg hoog oplopen, dan heeft dat niet zozeer te maken met drukte, ongevallen of vallende brokstukken. Wel met autopech. Zo blijkt uit cijfers van Brussel Mobiliteit.

100-tal bestuurders beboet voor filmen of foto's nemen van ongeval op E40

22-05-2019 Op de E40 van Gent naar Brussel heeft de politie vanmorgen een 100-tal bestuurders beboet omdat ze achter het stuur foto's of filmpjes hebben gemaakt van een ongeval in Wetteren. Dat bevestigt de federale wegpolitie. Ze krijgen een boete van 116 euro. De snelweg was de hele ochtend versperd, maar is intussen volledig vrijgemaakt.

Gsm-gebruik achter het stuur veroorzaakt langere files aan verkeerslichten

30-05-2018 De detectiesystemen bij bijna 1.600 verkeerslichten in Vlaanderen werken niet ten volle als bestuurders hun smartphone gebruiken achter het stuur. 'De tijdswinst van de verkeersdetectiesystemen in Vlaanderen wordt tenietgedaan wanneer auto's aan een file voor een rood licht niet aansluiten wanneer ze groen licht krijgen', zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen & Verkeer in 'De wereld vandaag'.

Kunnen spitsstroken het fileprobleem écht oplossen?

03-05-2018 Op de E17 tussen De Pinte en Zwijnaarde is vandaag een gloednieuwe spitsstrook geopend. Dit betekent dat tijdens de spits de pechstrook gebruikt wordt als extra rijstrook. Op die manier kan meer capaciteit worden aangeboden aan automobilisten tijdens de spitsuren. Is dit dé oplossing voor het fileprobleem?

Hoe ontstaan files en hoe kunt u ze zelf mee helpen oplossen?

18-09-2017 Het verkeer in en rond de grote steden loopt vast en de echte najaarsfiles moeten nog beginnen. Hoe ontstaan die files, hoe voorkomen we de complete stilstand en wat kunt u zelf doen? Elke dag van de Week van de Mobiliteit lichten we een vervoersmiddel uit en bekijken we de problemen en de mogelijke oplossingen. Klik de gordel vast, want vandaag is het de beurt aan de auto.

Een ongeval filmen als u in de (kijk)file staat? 116 euro

26-06-2017 Het is een almaar vaker voorkomend fenomeen en misschien heeft u het zelf ook al eens gedaan: foto's of filmpjes nemen met uw smartphone van een ongeval op de (snel)weg. Maar het mag niet, want het is onverantwoord rijgedrag en het kan uzelf en anderen in gevaar brengen. En dus staan er zware boetes op: 116 euro.

Waarom het vaak uw eigen schuld is dat u in de file staat

18-05-2017 Iedere ochtend en iedere avond zien we hetzelfde ritueel op de Belgische wegen: we staan met z'n allen in de file. Dat bumperrijden is al lang geen probleem meer dat zich beperkt tot Brussel of Antwerpen. De stilstand op de weg lijkt ook elk jaar maar erger te worden. Wat veroorzaakt die lange wachttijden in het verkeer en wat kunnen we eraan doen?

Trager rijden bij druk verkeer = sneller thuis

18-05-2017 Het verkeer op de autosnelwegen kan een pak vlotter en veiliger verlopen als er trager gereden wordt. Als de toegelaten snelheid bij druk verkeer verlaagd wordt, levert dat niet alleen tijdswinst op voor de automobilisten, het is ook gunstiger voor het milieu. Dat blijkt uit een studie van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Een verhoging van de snelheidslimiet zou dan weer te veel nadelen opleveren.

Minder lang in file dankzij likje verf en nieuwe wegwijzer

30-10-2015 Door een aanpassing van de wegmarkering en door het omdraaien van pijltjes boven het wegdek - die wijzen nu naar boven, niet meer naar beneden - staat u 's ochtends op de Antwerpse ring de helft minder lang aan te schuiven richting E19 en A12. Dat blijkt uit een evaluatie van het Vlaams Verkeerscentrum, een jaar na de invoering van de maatregel. Het Vlaams Verkeerscentrum wil de succesformule nu uitbreiden naar de rest van Vlaanderen.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!