loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Voetgangerslicht aan begin van het zebrapad moet kruispunten veiliger maken

31-10-2019 Op twee kruispunten in Brugge en Menen loopt momenteel een proefproject waarbij het voetgangerslicht aan de overkant van het zebrapad is verdwenen. Dat licht zorgt volgens het Agentschap Wegen en Verkeer soms voor verwarrende en gevaarlijke verkeerssituaties. Daarom wordt nu getest of het veiliger is om het voetgangerslicht aan het begin van het zebrapad te plaatsen en uit het zicht van automobilisten te halen.

Opnieuw meer dode voetgangers in ons land, enkel Portugal en Spanje doen het slechter

18-01-2019 Na een dalende trend worden voetgangers opnieuw vaker slachtoffer in het verkeer. Dat blijkt uit cijfers die mobiliteitsorganisatie Touring inkeek. En België is een van de slechtste leerlingen van de klas: enkel in Spanje en Portugal is de situatie nog gevaarlijker, concludeert de mobiliteitsorganisatie. Er moet een aanpassing komen van onze infrastructuur, klinkt het, maar we moeten ook ons gedrag aanpassen.

'Pas op met oortjes tijdens het fietsen of lopen'

29-04-2017 Het is gevaarlijk om tijdens het fietsen of lopen naar muziek te luisteren. Die waarschuwing geeft professor bewegingsleer Jan Pauwels mee in Het Laatste Nieuws. Gisteren overleed een fietser in Markegem nadat hij was aangereden door een auto die van rechts kwam. Hij pleit niet meteen voor een verbod, 'want dat is toch moeilijk te handhaven.'

'Geluidloze hybridebussen zijn een gevaar voor blinden'

08-04-2014 'Eén van de grote voordelen van hybridebussen - het geluidloos rijden - is het grootste nadeel voor blinde en slechtziende weg- en busgebruikers. Zij horen de bus niet aankomen, vertrekken of voorbijrijden'. Dat zegt het Slechtzienden en Blinden Platform Vlaanderen. De vzw doet een oproep naar alle betrokkenen om dit niet uit het oog te verliezen.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!