loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Lage-emissiezones (LEZ)

Steeds meer steden en gemeenten in België voeren een lage-emissiezone in. Mag uw voertuig nog binnen of niet?

Fietsen op een trottoir of zebrapad, mag dat?

Als je met de fiets aan de hand stapt, moet je de regels voor voetgangers volgen en op het trottoir stappen. Op voorwaarde dat je de voetgangers niet hindert. Als dat wel het geval is, of als er geen trottoir, berm of fietspad is, dan stap je rechts op de rijbaan, aan de rechterkant van je fiets.

Speedpedelecs: op het fietspad of op de weg?

08-11-2019 Wie met een speedpedelec rijdt herkent het probleem: waar mogen die snelle elektrische fietsen eigenlijk rijden? De provincie Antwerpen brengt daarom vandaag alle lokale wegbeheerders samen om afspraken vast te leggen.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!