loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Zo blijf je uit de dode hoek!

Als er één plek is waar je als fietser of voetganger niet wilt zitten, dan is het in de dode hoek van een auto of vrachtwagen. Joni Junes, woordvoerder van VAB, legt uit hoe sterke en zwakke weggebruikers gevaarlijke situaties kunnen vermijden.

Aalst bant zwaar vrachtvervoer uit centrum op momenten dat scholen starten en stoppen

16-12-2019 Zware vrachtwagens zullen in Aalst het centrum binnen de ring niet meer in mogen op momenten dat de scholen starten en eindigen. Aalst gaat die maatregel uit het mobiliteitsplan vervroegd invoeren om de verkeersveiligheid rond de scholen te verhogen. Tegen 1 februari zou de maatregel in werking treden. De regel komt er nadat een 11-jarige jongen vorige week is verongelukt onder een vrachtwagen.

Denderleeuw wil geparkeerde vrachtwagens bannen

12-09-2019 Denderleeuw wil een algemeen parkeerverbod invoeren voor voertuigen van meer dan 5 ton, en dat op zijn hele grondgebied. De maatregel is een reactie op de toenemende overlast van geparkeerde vrachtwagens.

Rijden er straks ook grote 'supertrucks' door uw gemeente? En is dat veilig?

04-06-2019 De Vlaamse overheid heeft nieuwe trajecten goedgekeurd waarop zogenoemde supertrucks mogen rijden. Deze mastodonten kunnen nu ook goederen vervoeren naar bedrijven in Waregem, Izegem, Jabbeke, Machelen, Zaventem en een autobouwer in Gent. Maar zijn die vrachtwagens op onze volgebouwde wegen eigenlijk wel veilig?

43 camera's gaan inhaalverbod vrachtwagens controleren

13-01-2019 Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft vastgelegd waar er op de Vlaamse wegen een inhaalverbod geldt voor vrachtwagens. Er komt ook een betere handhaving: 38 vaste en 5 mobiele ANPR-camerasystemen zullen controleren op het verbod. Er komt bovendien ook controle op het inhaalverbod bij regenweer.

Weyts: 'Truckers die inhalen bij regenweer zullen geflitst worden'

10-11-2018 Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil vanaf volgend jaar op de snelwegen speciale camera's plaatsen om vrachtwagenchauffeurs te beboeten die inhalen bij regenweer. Uit een recent onderzoek van Touring blijkt dat één op de drie vrachtwagenchauffeurs het inhaalverbod bij regenweer negeert. Ongeveer negentig procent van de overtreders rijdt met een buitenlandse nummerplaat. 'De Belgen kennen de regels blijkbaar, maar bij de buitenlandse chauffeurs is er nog werk aan de winkel', bevestigt Danny Smagghe van Touring.

Snelwegparkings: onveilig, oncomfortabel en onvoldoende voor vrachtwagens

13-03-2018 Parkeerterreinen voor vrachtwagens zitten overvol, zijn vuil en onveilig. Dat blijkt opnieuw, in de 7de editie van het zwartboek van de socialistische transportvakbond BTB. 1.200 chauffeurs werden bevraagd. De eerste editie dateert van 2007. Toen klonk dezelfde mantra. Bovendien groeit er concurrentie van kleine vrachtwagens.

Eerste verkeersbord tegen zwaar verkeer Zemst geplaatst

22-01-2018 In Zemst is het allereerste verkeersbord geplaatst dat zwaar vervoer uit de dorpskern moet bannen. Sinds vandaag mogen vrachtwagens van meer dan 3,5 ton alleen nog op de grote verbindingswegen in Zemst rijden, maar niet meer in het centrum.

Zijn middenbermen op Vlaamse snelwegen bestand tegen impact van vrachtwagens?

15-12-2017 Vanmorgen reed een vrachtwagen door de middenberm van de E40 ter hoogte van Erpe-Mere. Blijkbaar kon een dubbele, betonnen constructie op de middenberm de vrachtwagen niet tegenhouden. Dit soort incidenten komt enkele keren per jaar voor in Vlaanderen. Toch voldoen steeds meer veiligheidsstootbanden langs de kant van autowegen in Vlaanderen aan de Europese norm.

7 op de 10 vrachtwagen­chauffeurs geven toe onvoldoende afstand te houden

12-10-2016 Zeven op de tien vrachtwagenbestuurders geven toe soms te kort op hun voorligger te rijden. Dat is een van de vaststellingen uit een enquête van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV), UPTR, Febetra en TLV. Volgens het BIVV kan dit verklaren waarom er bij veel ongevallen op de snelwegen een vrachtwagen achterop een ander voertuig botst.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!