loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Een autoband verwisselen

Sta je langs de kant van de weg met een lekke band? Wil je zelf je wiel kunnen verwisselen zonder om hulp te hoeven vragen? Gelukkig is het verwisselen van een band niet zo moeilijk als het lijkt, als je tenminste goed bent voorbereid en het niet erg vindt om de handen uit de mouwen te steken.

Bandenspanning controleren van autobanden

Verkeerde bandenspanning kan leiden tot hoger brandstofverbruik, ongelijkmatige slijtage en zelfs klapbanden. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je regelmatig, in ieder geval elke maand, je bandenspanning controleert.

Bepalen wanneer autobanden vervangen moeten worden

Vraag je je weleens af wanneer versleten autobanden vervangen moeten worden? De staat van je banden speelt een cruciale rol bij de veiligheid, wegligging en efficiëntie van je auto. Volgens brancheorganistie VACO rijden veel automobilisten (41%) met tenminste één band die beschadigd of versleten is. Bij 9% komt daardoor zelfs de verkeersveiligheid in gevaar. De meeste banden zijn ontworpen om gedurende hun volledige levensduur dezelfde prestaties te leveren, maar bij te veel slijtage verliest je auto tractie en remcapaciteit. Hier zijn wat tips om je te helpen beslissen of het tijd is voor nieuwe banden.

Sneeuwkettingen omleggen

Op sommige bergwegen waar het glad is en waar veel sneeuw ligt kan het nodig zijn of zelfs verplicht om sneeuwkettingen te gebruiken. Sneeuwkettingen kunnen er afschrikwekkend uitzien, maar het basisidee is heel simpel: je legt ze om je banden heen, je rijdt langzaam naar voren en dan zet je ze strakker. Als het koud is en het sneeuwt is dat makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je de sneeuwkettingen bevestigt voordat je de besneeuwde wegen bereikt maak je het jezelf makkelijker.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!