loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Heel Brussel wordt zone 30 in 2021

Vanaf 1 januari 2021 zal de algemene maximumsnelheid in het hele Brusselse Hoofdstedelijke Gewest 30 km/u worden. Voor sommige wegen zullen echter wel uitzonderingen komen.

Stad Turnhout wordt bijna volledig zone 30

03-10-2019 Binnenkort wordt de stad Turnhout één grote zone 30. Nog dit jaar zullen er 150 straten bijkomen waar je maar maximum 30 kilometer per uur mag rijden. Alleen op de invalswegen en enkele ontsluitingswegen zal je sneller mogen rijden.

Antwerpen gaat zones 30 beter aanduiden met grondstickers

22-08-2019 De stad Antwerpen is begonnen met het systematisch plakken van grondstickers in de vele zones 30 op haar grondgebied. De stickers worden om de 250 meter geplakt en zijn een aanvulling op de borden en markeringen die al bij het binnenrijden van de zones 30 zijn aangebracht. 'We hopen dat de mensen zich meer aan de snelheidslimiet gaan houden als ze er regelmatig aan herinnerd worden', zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Volledige stadscentrum van Lokeren wordt zone 30

26-03-2019 Het volledige stadscentrum van Lokeren wordt een zone 30. Dat heeft de stad voorgesteld in haar beleidsnota. Momenteel is de snelheid in de straten in het centrum een afwisseling van zone 30 en zone 50. En dat is verwarrend volgens de burgemeester van Lokeren, Filip Anthuenis (Open VLD).

Schaarbeek voert algemene zone 30 in, ten laatste op 1 januari 2019

11-04-2018 Schaarbeek gaat een algemene zone 30 invoeren, en dit ten laatste op 1 januari van volgend jaar. Dat bevestigt schepen Denis Grimberghs van Mobiliteit (CDH) aan VRT NWS. Als het van hem afhangt, gaat de nieuwe regeling zelfs nog vroeger in, maar dat hangt af van wanneer de nodige signalisatie kan worden geleverd.

Limburgse politie gaat ook in zone 30 flitsen

23-01-2018 De Limburgse politiezones zullen voortaan ook in de buurt van scholen flitsen. Uit cijfers van minister van justitie Koen Geens (CD&V) bleek dat er in Limburg nauwelijks snelheidscontroles waren in de buurt van scholen, terwijl dat in andere provincies wel gebeurde. Maar dat gaat nu veranderen. Het parket heeft daarover afspraken gemaakt met de Limburgse politiezones.

6 op de 10 Belgen willen geen veralgemeende zone 30 in centrum van steden

08-01-2018 Het Vias Instituut voor verkeersveiligheid heeft onder Belgische weggebruikers voor de 6e keer een Nationale VerkeersONveiligheidsenquête gehouden. Hoewel er minder ongevallen gebeuren, voelt de Belg zich niet meteen veilig in het verkeer. En ook: een veralgemeende zone 30 in het centrum van steden ziet hij niet zitten.

Dynamische zone 30-borden bij Vlaamse scholen massaal defect

20-09-2017 Heel wat van de dynamische verkeersborden die zones 30 aangeven in de buurt van scholen, zijn al sinds het begin van het schooljaar defect. De oorzaak is een mislukte software-update. De borden lichten normaal op bij het begin en het einde van de schooltijd. Nu ze defect zijn, mogen auto's er gewoon 50 of 70 kilometer per uur rijden.

Bijna niemand houdt zich aan zone 30 rond school

22-08-2012 Aan scholen waar geen verkeersdrempels of wegversmallingen staan, houdt 93 procent van de automobilisten zich niet aan de snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Dat blijkt uit onderzoek van het BIVV, het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!