loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Waze kan nu ook hulpdiensten oproepen

Vanaf deze zomer zal de bekende verkeersinformatie- en navigatiedienst Waze ook de mogelijkheid bieden om via haar interface direct een depannagedienst te contacteren.

Hoe (on)verantwoord is Waze? 'De navigatie-app is fantastisch, maar onethisch'

21-01-2019 Waze gebruiken is onethisch. Dat stelt VUB-computerwetenschapper Tias Guns. Door de populaire app te gebruiken, rijden automobilisten langs wegen die bedoeld zijn voor lokale bewoners, zei de professor vanochtend in het Radio 1-programma 'Bij Debecker'. VRT-verkeersexpert Hajo Beeckman treedt hem bij. 'Je creëert hierdoor risico’s die er anders niet zouden zijn.'

Rijexamen met gps verplicht in Nederland, niet in ons land: 'Niet alle eigenaars van een auto hebben een gps'

21-12-2018 In de meeste ons omliggende landen kan je enkel een rijbewijs halen met een auto van de rijschool. In Nederland moeten die auto's vanaf maart verplicht een gps hebben, zodat het examen kan worden afgelegd met gps. 'In België is dat nog niet ingevoerd. De redenering is dat niet alle eigenaars van een auto een gps hebben', zegt Jeroen Smeesters van de federatie van erkende rijscholen Federdrive.

Bijna 9 op de 10 bestuurders gebruiken gps

21-08-2016 Zo'n 88 procent van de automobilisten maakt vandaag in de wagen gebruik van een gps-systeem terwijl dat een jaar geleden nog maar 75 procent was. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsclub VAB. Wel blijkt slechts de helft (49 procent) het gps-systeem te updaten, waarmee het risico bestaat op foute informatie over een weginrichting of snelheidsregime dat ondertussen gewijzigd werd.

Gps-operatoren klaar voor Brusselse voetgangerszone

22-06-2015 Gps-operatoren HERE, TomTom en Waze zijn ingelicht door de stad Brussel over het gewijzigde circulatieplan in de Vijfhoek dat volgende week maandag in werking treedt. Toch zullen niet alle wagens onmiddellijk de aanpassingen weergeven.

Gps-dieven actief in de Rand rond Brussel

25-11-2014 In de Rand rond Brussel zijn de jongste dagen opvallend veel gps-toestellen uit auto's gestolen. De politie raadt iedereen aan om z'n auto 's nachts in de garage te zetten en om verdachte handelingen meteen te melden.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!