loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Je kinderen niet (correct) vastmaken in de auto: dit zijn de boetes

Dat kinderen correct vastmaken in de auto van levensbelang is, zou iedereen met een rijbewijs moeten snappen. Toch worden er nog vaak boetes uitgedeeld voor mensen die zich wat dat betreft niet aan de regels houden. Maar wat zegt de wet nu eigenlijk? En wat zijn de sancties?

Autostoel: je kind veilig vastklikken doe je zo

Kinderen veilig vastklikken in de auto is van levensbelang. Toch lijkt die handeling niet zo vanzelfsprekend. Het hoe en waarom van de autostoel op een rijtje, want die ene klik kan voor jouw kind of kleinkind het verschil maken!

Drie op de vier kinderen zitten niet correct vastgeklikt in de auto

20-02-2018 De gordeldracht van kinderen kleiner dan 1,35 meter blijft te wensen overlaten in ons land. Slechts 23 procent van de Belgische kinderen zit volledig juist vastgeklikt in de auto: in het juiste zitje én met de gordel op de juiste manier aan. Een op de acht kinderen draagt helemaal geen gordel, in Vlaanderen is dat zelfs een op de zes. Dat blijkt uit een onderzoek van het verkeersveiligheidsinstituut Vias.

Met een winterjas aan in het autostoeltje is gevaarlijk

04-12-2017 Je kind met een (dikke) winterjas aan in de autostoel zetten? Geen goed idee. Vias, het instituut voor verkeersveiligheid en mobiliteit, raadt het sterk af. Je spant de riempjes strak aan en het lijkt ook echt alsof je kindje veilig vastgeklikt is, maar dat is schijn. 'Bij een ongeluk werkt het beveiligingssysteem niet ten volle als je een winterjas draagt', waarschuwt Vias.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!