loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Heeft een tram altijd voorrang?

In principe moet je als automobilist altijd voorrang geven aan een tram. Toch kan de trambestuurder mee aansprakelijk zijn voor een ongeval als deze onvoorzichtig was. Dat bewijst een vonnis van de rechtbank in Brussel.

Vrouw zwaargewond na ongeval met kusttram in Westende

15-07-2019 In Westende is een ongeval gebeurd met de Kusttram. Een bestuurder van een auto wou de straat dwarsen en had niet gezien dat er een tram voorbijkwam. Eén inzittende van de auto werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Pendelen met openbaar vervoer gemiddeld tot 70 procent trager dan met de auto

16-03-2019 Op de meest gebruikte pendelroutes in Vlaanderen en Brussel doen reizigers er met het openbaar vervoer bijna 70 procent langer over dan met de auto. Dat blijkt althans uit het grote filerapport van De Tijd. 'Maar of je daarom beter af bent met de auto, is nog een andere vraag', zegt mobiliteitsexpert Cathy Macharis (VUB). Een andere belangrijke conclusie is dat ook de autowegen naar de kleinere steden zoals Leuven, Hasselt en Kortrijk steeds meer dichtslibben.

Is de tram vandaag nog zinvol, of vervangen we die beter door de trambus?

19-09-2018 Moeten we minder 'vervelende tramsporen' hebben, zoals de Gentse N-VA-lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt voorstelt? Volgens mobiliteitsexpert Dirk Lauwers is de discussie over het invoeren van trambussen zeker de moeite waard, maar dan wel als het gaat over een uitbreiding van het stedelijke openbaar vervoer.

Betaal je bus- of tramkaartje via je smartphone

28-04-2016 Vanaf komende zomer zal je bus- en tramkaartjes ook kunnen kopen via je smartphone. De Lijn lanceert dan een zogenoemd m-ticket, een digitale versie van het papieren kaartje. Het m-ticket wordt goedkoper dan de papieren versie of het sms-ticket.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!