loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Wie heeft voorrang op een parking?

Je rijdt met je wagen op de parking van een grootwarenhuis of bioscoop. Je hebt daar een aanrijding met een andere wagen. Welke spelregels bepalen wie er in fout is?

Mag iedereen parkeren op een parkeerplek voor elektrische auto’s?

Je hebt ze wel al gezien, parkeerplaatsen voorzien van een laadpaal die voorbehouden zijn aan elektrische auto’s. Deze zijn in de praktijk vaak leeg en worden wegens gebrek aan een ander stekje meer dan eens ingenomen door voertuigen met een verbrandingsmotor. Maar mag dat wel? En wat riskeren hun eigenaars?

Hoe vlot parkeert je auto zichzelf?

Aan zelfrijdende auto’s zijn we nog niet helemaal toe. Maar wagens die zelfstandig kunnen parkeren, die bestaan wel al. Autojournalist Ken demonstreert waar de nieuwste systemen toe in staat zijn.

Achteruit inparkeren

Het is haast onvermijdelijk dat je zo af en toe je auto achteruit moet inparkeren. De meeste mensen rijden vooruit een parkeerplek in, en er achteruit weer uit. Maar als je eenmaal weet hoe je achteruit kunt inparkeren, zul je merken dat het zoveel gemakkelijker is om meteen weer weg te kunnen rijden. Dit is een vaardigheid die je aan kunt leren, en je zult veel moeten oefenen op een rustige plek. Als je goed hebt geoefend en de vaardigheid onder de knie hebt, kun je altijd overal parkeren.

Denderleeuw wil geparkeerde vrachtwagens bannen

12-09-2019 Denderleeuw wil een algemeen parkeerverbod invoeren voor voertuigen van meer dan 5 ton, en dat op zijn hele grondgebied. De maatregel is een reactie op de toenemende overlast van geparkeerde vrachtwagens.

Geen parkeerticket? Stad Antwerpen betrapt overtreders met scanauto

04-06-2019 Vanaf dit najaar zet de stad Antwerpen automatische scanauto's in om bestuurders zonder parkeerticket te beboeten. 'Die auto scant al rijdend nummerplaten. Zo kunnen we sneller een groter gebied controleren,' zegt de Antwerpse schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) op Radio 2 Antwerpen.

Auto geparkeerd, maar niet op slot? Dan riskeert u (nog even) een boete

11-04-2019 Meer dan 400 automobilisten per jaar krijgen een boete omdat ze hun vierwieler niet op slot deden. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de federale politie. In Sint-Stevens-Woluwe zijn zo recent nog 9 mensen beboet. 'Strikt genomen klopt de beboeting volgens de wegcode, maar het bewuste artikel zal bij de herziening worden geschrapt omdat het niets met verkeersveiligheid heeft te maken', zegt Stef Willems van het verkeersinstituut VIAS in 'De wereld vandaag'.

Te smalle parkeerplaatsen in Baal

07-03-2019 De dorpskern van Baal is recent volledig vernieuwd, maar de inwoners klagen over de parkeerplaatsen. Die zijn te smal waardoor auto's op de straat of deels op de stoep staan.

Elektrische auto's die onterecht bij een laadpaal blijven staan, worden niet beboet

08-02-2019 De Vereniging van Steden en Gemeenten wil dat bestuurders van een elektrische auto die onterecht op een parkeerplaats bij laadpalen staan, beboet worden. Dat meldt Radio 2 West-Vlaanderen. Het gaat dan om auto's die niet aan het opladen zijn of die urenlang aan het opladen zijn. Gewone auto's die er geparkeerd staan, krijgen nu al een boete, maar elektrische niet.

Parkeren met ongeldige gehandicaptenkaart wordt moeilijker door nieuwe controleapp

07-11-2018 Er komt een nieuwe app voor parkeerwachters en agenten, om gesjoemel met parkeerkaarten voor gehandicapten sneller te detecteren. De app is gedurende drie maanden getest in Antwerpen, Namen en Koekelberg en wordt nu over het hele land uitgerold. Bij de controles in de testperiode bleek in één op de acht gevallen de gebruikte gehandicaptenkaart ongeldig. 'Met de nieuwe app wordt het voor fraudeurs moeilijker om een parkeerplaats in te pikken die hen niet toebehoort', zegt staatssecretatis voor Gelijke Kansen en Personen met een Beperking Zuhal Demir (N-VA).

Pano: Parkeren in Vlaanderen

10-10-2018 De Vlaamse centrumsteden verdienen fors aan de voorkeur van veel Vlamingen om in het centrum te parkeren. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten en 'Pano'. Die toont ook aan dat de regels over tarieven en parkeren erg divers zijn.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!