loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Combinatie van fiets en trein: slim gezien

Veel pendelaars laten voor woon-werkverkeer hun auto op stal. Sommigen besluiten – uit economische of ecologische overwegingen of gewoon om tijd te winnen – fiets en trein te combineren. Christophe en Catherine doen hun verhaal. Christophe woont in Bergen en werkt in Brussel. Catherine woont in Nijvel en werkt in Gent. Onze twee pendelaars nemen.

Nieuw verkeersbord waarschuwt voor het blokkeren van een spooroverweg

23-11-2019 Spoornetbeheerder Infrabel gaat volgende week negen spooroverwegen in Vlaanderen uitrusten met een nieuw verkeersbord dat weggebruikers waarschuwt voor filevorming en het blokkeren van de sporen. Later volgt dan een evaluatie van het proefproject. In Wallonië worden elf overwegen uitgerust.

Politie controleert streng aan overwegen: spoorlopers riskeren zware boetes of zelfs gevangenisstraffen

21-10-2019 Ondanks alle sensibiliseringscampagnes blijft spoorlopen een hardnekkig probleem. Vooral aan overwegen in de buurt van stations piekt het aantal spoorlopers die nog snel onder een gesloten slagboom kruipen om hun trein te halen. Spoorwegbeheerder Infrabel steekt een tandje bij en heeft de politie en Securail gevraagd om streng te controleren. Wie niet horen wil, moet voelen, klinkt het.

'Jeroom Slagboom' moet mensen bewust maken van gevaren aan spooroverwegen

25-03-2019 Heel wat mensen houden zich niet aan de verkeersregels aan spooroverwegen. Dat blijkt uit een ondervraging van infrastructuurbeheerder Infrabel. Bijna de helft heeft de voorbije 6 maanden de regels aan de overwegen overtreden. 14 procent deed aan spoorlopen. Infrabel lanceert een actieplan om dit gevaarlijk gedag aan te pakken.

Pendelen met openbaar vervoer gemiddeld tot 70 procent trager dan met de auto

16-03-2019 Op de meest gebruikte pendelroutes in Vlaanderen en Brussel doen reizigers er met het openbaar vervoer bijna 70 procent langer over dan met de auto. Dat blijkt althans uit het grote filerapport van De Tijd. 'Maar of je daarom beter af bent met de auto, is nog een andere vraag', zegt mobiliteitsexpert Cathy Macharis (VUB). Een andere belangrijke conclusie is dat ook de autowegen naar de kleinere steden zoals Leuven, Hasselt en Kortrijk steeds meer dichtslibben.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!