loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Zo blijf je uit de dode hoek!

Als er één plek is waar je als fietser of voetganger niet wilt zitten, dan is het in de dode hoek van een auto of vrachtwagen. Joni Junes, woordvoerder van VAB, legt uit hoe sterke en zwakke weggebruikers gevaarlijke situaties kunnen vermijden.

Fietser overleden in Zwijndrecht, wellicht dodehoekongeval

25-11-2019 In Burcht, een deelgemeente van Zwijndrecht, is een 57-jarige fietser gestorven bij een verkeersongeval met een vrachtwagen. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, maar wellicht gaat het om een dodehoekongeval.

Verkeersbord licht op als fietser passeert

19-12-2017 Op een druk kruispunt in Wilrijk is een nieuw verkeersbord voorgesteld dat dodehoekongevallen moet voorkomen. Het verkeersbord waarschuwt vrachtwagenchauffeurs en automobilisten die rechts afslaan als er fietsers in aantocht zijn.

Aantal dodehoekongevallen neemt minder sterk af

05-06-2015 In 2013 zijn 39 fietsers, bromfietsers of motorrijders betrokken geraakt bij een dodehoekongeval. Dat meldt het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV). Net vandaag opent de eerste spiegelafstelplaats in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de deuren.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!