loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Rijden met een tijdelijke handicap: mag het?

Wat als je na bijvoorbeeld een ongeval een van je ledematen niet meer kan gebruiken? Mag je dan nog autorijden? Volgens het jargon van de wegcode en de autoverzekeringen noemen we dit een tijdelijke handicap. Een overzicht van wat wel en niet mag.

Omgaan met wagenziekte

Wagenziekte ofwel reisziekte is een probleem waar veel mensen tegenwoordig last van hebben. Wagenziekte wordt veroorzaakt doordat de signalen die de ogen en het binnenoor aan de hersenen doorgeven niet met elkaar kloppen. Het binnenoor vertelt de hersenen dat het lichaam beweegt, maar volgens de ogen beweegt het lichaam niet. Door deze tegenstrijdige signalen krijgt men last van de vele symptomen van wagenziekte. Ook al kun je er niet van genezen, er zijn wel enkele manieren om wagenziekte minder onaangenaam te maken.

Rijangst overwinnen

Sommige zeggen niet van autorijden te houden of zijn bang om achter het stuur te kruipen. Als jij het idee hebt dat je extreem bang bent om plaats te nemen achter het stuur en deze angst jou in zijn greep houdt, heb je wellicht een fobie voor autorijden. Deze specifieke fobie geeft je wellicht het gevoel dat je in gevaar bent wanneer je een voertuig bestuurt of passagier bent. Je zou zelfs te maken kunnen krijgen met paniekaanvallen, hartkloppingen, hyperventilatie of gevoelens van extreme angst. Als rijangst je leven beheerst en je weerhoudt van het op je gemak besturen van een voertuig, of het überhaupt onmogelijk maakt om auto te rijden, is het belangrijk dat je jezelf confronteert met de fobie. Door jezelf te confronteren met de angstwekkende situatie, kun je weer in de auto stappen en de controle over je leven terugkrijgen.

Wakker blijven tijdens een lange autorit

Wanneer je lange afstanden moet autorijden is het heel normaal om je moe te voelen (vooral 's nachts). Als je merkt dat je niet wakker kunt blijven, zorg er dan voor dat je eerst over voldoende energie beschikt voorafgaand aan de lange rit, door een kort dutje te doen. Ben je onderweg, drink dan iets met cafeïne en neem kleine, gezonde tussendoortjes. Je kunt ook naar muziek of radioprogramma's luisteren om alert te blijven. Als je te moe bent om te rijden, zoek dan een parkeerplaats op en doe een dutje. Het is zeer gevaarlijk om te rijden als je niet in staat bent om wakker te blijven.

Oudere bestuurders krijgen opfrissingscursus autorijden

21-11-2019 In moeilijke verkeerssituaties zijn oudere bestuurders vaker betrokken bij ongelukken. Dat zegt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, die er iets aan wil doen, met speciale praktijklessen voor senioren. Een investering in de toekomst, want er zullen de volgende tien jaar twintig procent meer 65-plussers in het verkeer komen.

Met hooikoorts achter het stuur even gevaarlijk als rijden na 2 à 3 glazen alcohol

01-04-2019 Het is weer bloesemtijd, en ook het pollenseizoen is in volle gang. En dat is slecht nieuws voor de zowat 2,5 miljoen hooikoortslijders in ons land. Maar wist u ook dat rijden met hooikoorts net zo gevaarlijk is als rijden onder invloed van 2 à 3 glazen alcohol? Mobiliteitsorganisatie Touring waarschuwt daarvoor, op basis van universitair onderzoek.

Onderzoek moet uitwijzen of chauffeur in Kortenberg epilepsieaanval kreeg

18-05-2018 Verder onderzoek moet uitwijzen of het dodelijke verkeersongeval in Kortenberg te wijten was aan een epilepsieaanval van de vrachtwagenchauffeur. Dat heeft Kathleen Stinckens van de politierechtbank in Leuven vrijdag bevestigd. 'Bepaalde onderzoeksdaden werden al verricht. Maar verder onderzoek dringt zich op, onder meer medisch', zegt politierechter Kathleen Stinckens. De politierechtbank van Leuven verlengde vandaag de intrekking van het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur die het dodelijke ongeval op 4 mei veroorzaakte met drie maanden.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!