loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Milieustickers en milieuzones in Europa

In sommige landen zijn milieuzones ingesteld. Hiervoor geldt dat je auto aan bepaalde voorwaarden moet voldoen en dat je bijvoorbeeld een vignet of milieusticker nodig hebt. Hieronder hebben we een handig lijstje gemaakt van de landen waarop dit van toepassing is.

Mag jij Antwerpen nog binnen?

Op 1 januari 2020 worden de toelatingsvoorwaarden voor de lage-emissiezone (LEZ) in Antwerpen strenger. Kijk op tijd na of je wagen nog aan de normen voldoet om een boete te voorkomen.

17 procent van alle auto's in Vlaanderen zijn diesels die vanaf 1 januari niet meer in Antwerpen en Gent mogen rijden

11-11-2019 Maar liefst 17% van alle wagens in Vlaanderen zijn dieselwagens die niet meer voldoen aan de strengere normen in de lage-emissiezones van Antwerpen en Gent. Dat blijkt uit cijfers van de autosectorfederatie Febiac. De normen in die emissiezones worden van 1 januari 2020 strenger. Dieselwagens tot en met euronorm 4 mogen vanaf dan de stad niet meer binnen tenzij de bestuurder diep in de buidel tast.

Brussels Gewest bant alle diesel- én benzinewagens tegen 2035

24-10-2019 De Brusselse regering heeft beslist om diesel- en benzinewagens te verbieden in het Brussels Gewest tegen 2035. Dat is een van de maatregelen die in de definitieve versie van het klimaatplan staan. Dit zou de Brusselse wegen 'koolstofvrij' moeten maken en de CO2-uitstoot met 40 procent doen dalen.

Lage-emissiezone Antwerpen leverde al 25,5 miljoen euro aan boetes op

17-09-2019 De Lage-emissiezone in Antwerpen heeft sinds de invoering in 2017 al meer dan 25 miljoen euro opgebracht. Uit de cijfers van Antwerps schepen van Leefmilieu Tom Meeuws (SP.A) blijkt wel dat het aantal overtredingen elk jaar daalt. De inkomsten uit de lage-emissiezone worden geïnvesteerd in verschillende leefbaarheidsprojecten voor de stad. Dat was dan ook het doel van het project: 'De plannen zijn heel duidelijk. Dat is dat we de komende jaren telkens gaan verstrengen. We willen schone lucht, propere lucht in Antwerpen.'

Je diesel ombouwen om de lage-emissiezone binnen te rijden? Het kan, maar overheid erkent auto's nog niet

12-09-2019 De lage-emissiezones (LEZ) in onze steden doen veel mensen hun oude diesel van de hand doen. Er bestaat nochtans een manier om de uitstoot ervan naar beneden te halen, zoals ze in buurland Duitsland al toepassen. Ook bij ons kan dat systeem toegepast worden. Brussels minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid Elke Van den Brandt (Groen) is het idee alvast genegen. Dat zegt ze bij 'De inspecteur' op Radio 2.

Keuringsbewijs meldt binnenkort of je lage-emissiezones binnen mag

01-02-2018 Wie zijn auto laat keuren zal op het keuringsbewijs ook een waarschuwing zien als de auto bepaalde lage-emissiezones niet meer binnen mag. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Uit een bevraging van mobiliteitsvereniging VAB bleek dat heel wat automobilisten niet wisten of ze met hun auto de lage-emissiezones van Antwerpen of Brussel binnen mogen.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!