loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Tanken in Luxemburg wordt duurder, maar blijft veel goedkoper dan in België

16-12-2019 Tanken in het Groothertogdom Luxemburg wordt volgend jaar duurder. Dat heeft de Luxemburgse regering aangekondigd. Benzine zal tot 3 cent per liter duurder worden, diesel tot 5 cent. Luxemburg is bekend om zijn tanktoerisme en zijn lage brandstofprijzen. Maar ook na die prijsverhoging zal het ondanks de afstand nog goedkoper zijn, om in Luxemburg te tanken.

Nederland verlaagt maximumsnelheid op de snelweg naar 100 km per uur

12-11-2019 In Nederland wordt de maximumsnelheid op de snelweg verlaagd naar 100 km per uur. Nu bedraagt die maximumsnelheid nog 130 km per uur. 's Nachts zal er wel nog met 130 km per uur gereden mogen worden. De snelheidsbeperking is de belangrijkste maatregel die de Nederlandse regering neemt tegen de stikstofcrisis.

Rij niet met ontbloot bovenlijf en wees op je hoede voor dievenbendes: wat je moet weten als je naar Spanje reist

05-07-2019 Zon, zee, sangria, paella, cultuur en natuur: veel Vlamingen voelen zich aangetrokken tot deze veelzijdige combinatie en reizen daarom graag naar Spanje. Maar waag je er niet in ontbloot bovenlijf achter het stuur, en wees toch ook maar goed voorbereid op een hittegolf. Voor wie naar het land van flamenco en castagnetten reist, bundelden wij enkele praktische tips en handige weetjes.

Laat je autolichten overdag branden en zoek geen verkoeling in fonteinen: wat je moet weten als je naar Italië reist

04-07-2019 Pizza, pasta, een rijke geschiedenis, prachtige cultuursteden, mooie natuur en op veel plaatsen ook een stralende zon: Italië biedt voor elk wat wils, geen wonder dan ook dat we er elk jaar massaal naar toe trekken. Maar wist je dat je tijdens hete zomerdagen beter geen verkoeling zoekt in fonteinen, en dat je ook overdag je autolichten moet laten branden? Voor wie naar Italië reist, bundelden wij enkele praktische tips en handige weetjes, in de 4e aflevering van de reeks 'inpakken en wegwezen'.

Eet eens iets anders dan souvlaki en wenk niet met open handpalm: wat je moet weten als je naar Griekenland trekt

03-07-2019 Blauw en wit zijn de kleuren van de Griekse vlag. Het blauw van de zee en de stralende hemel, het wit van de schuimende golven en de witgekalkte huisjes. Het zonnige klimaat, gekoppeld aan een eeuwenoude geschiedenis en cultuur, maken van Griekenland al decennialang een geliefde vakantiebestemming. De crisis van de voorbije jaren -de economische, maar daarnaast ook de migratiecrisis- heeft daar weinig aan veranderd. Voor wie deze zomer richting Hellas trekt, bundelen wij enkele praktische tips en handige weetjes.

Vergeet je autovignet niet en informeer je als je wilt wildkamperen: wat je moet weten als je naar Oostenrijk trekt

01-07-2019 Tussen andere voor de hand liggende vakantielanden als Frankrijk, Spanje, Italië of Turkije, is Alpenland Oostenrijk een beetje een buitenbeentje. Als geliefde bestemming houdt het uitstekend stand. Niet alleen ’s winters, ook in de zomermaanden. Wie houdt van stevige bergtochten, ongerepte natuur en een ontspannen sfeer, komt in het Alpenland volop aan zijn trekken. Maar ook de steden, Wenen en Salzburg op kop, kunnen bezoekers bekoren. Wij bundelen een aantal praktische tips en handige weetjes voor wie deze zomer vakantie viert in Oostenrijk.

Europa wil minder verkeersdoden: vanaf 2022 wordt slimme veiligheidstechnologie verplicht

26-03-2019 Vanaf 2022 worden nieuwe veiligheidstechnologieën zoals rijstrookassistentie en waarschuwingssystemen voor slaperigheid verplicht in Europese voertuigen. Die slimme veiligheidstechnologie moet passagiers, voetgangers en fietsers beter beschermen zodat het aantal verkeersdoden daalt. 'Maar verkeersveiligheid hangt niet alleen af van de technologie' reageert automobielfederatie Febiac.

Meer Belgen kopen motorhome om op reis te gaan

11-02-2019 Vorig jaar zijn er meer dan 4.600 nieuwe motorhomes verkocht. Dat is ruim 12 procent meer dan het jaar ervoor. De cijfers zijn afkomstig van de dienst Inschrijvingen van Voertuigen (DIV). De Belgische belangenvereniging van constructeurs en importeurs van vrijetijdsvoertuigen (BCCMA) spreekt over een positieve trend.

Opnieuw meer dode voetgangers in ons land, enkel Portugal en Spanje doen het slechter

18-01-2019 Na een dalende trend worden voetgangers opnieuw vaker slachtoffer in het verkeer. Dat blijkt uit cijfers die mobiliteitsorganisatie Touring inkeek. En België is een van de slechtste leerlingen van de klas: enkel in Spanje en Portugal is de situatie nog gevaarlijker, concludeert de mobiliteitsorganisatie. Er moet een aanpassing komen van onze infrastructuur, klinkt het, maar we moeten ook ons gedrag aanpassen.

Op wintervakantie met je auto? Deze dingen moet je weten

20-12-2018 De kerstvakantie staat voor de deur. Als je op reis vertrekt met de auto, dan moet je tegenwoordig met heel wat dingen rekening houden. Want alle landen in Europa hebben eigen regels als het gaat over winterbanden, wegenvignetten en ecostickers, maar ook over het gebruik van dashcams en radarverklikkers.

Wat betekent een gele vlag en mogen gocarts op de dijk? Wat je moet weten als je naar de Belgische kust trekt

04-07-2018 Zon, zee en zand, je hoeft er niet per se voor naar de Costa Brava te vliegen. Ook tussen Knokke en De Panne kun je een prachtige vakantie beleven. Maar wat mag je wel en niet doen in onze Noordzee bij een gele vlag? Hoe diep mag de put naast het zandkasteel zijn zodat je kinderen niet bedolven raken? En waar precies moet de hond aan de leiband? Dit en veel meer praktische vragen kom je te weten in dit deel van onze reeks 'Inpakken en wegwezen'.

112 voor dringende hulp, ook in het buitenland

11-02-2014 Vandaag is het '112-dag' in Europa, een algemene infodag over het noodnummer 112. Sinds 2009 vindt elk jaar een zogenoemde 'European 112 Day' plaats op 11/2 om het Europese noodnummer te promoten. Tegelijk wordt dit jaar nog eens een speciale infographic gelanceerd, om te vermijden dat mensen om de verkeerde redenen naar 112 zouden bellen.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!