loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Wanneer ben je een middenvakrijder?

Wie ongeoorloofd op de linkerrijstrook of het middenvak blijft rijden, krijgt voortaan een hogere boete. Maar vanaf wanneer ben je zo’n middenvakrijder?

Zo moet je ritsen!

Sinds 2014 ben je verplicht om onder bepaalde omstandigheden te ritsen. Maar wanneer moet het wel en wanneer niet? Juist ritsen doe je zo!

Nederland verlaagt maximumsnelheid op de snelweg naar 100 km per uur

12-11-2019 In Nederland wordt de maximumsnelheid op de snelweg verlaagd naar 100 km per uur. Nu bedraagt die maximumsnelheid nog 130 km per uur. 's Nachts zal er wel nog met 130 km per uur gereden mogen worden. De snelheidsbeperking is de belangrijkste maatregel die de Nederlandse regering neemt tegen de stikstofcrisis.

Meer en meer ongevallen met spookrijders op autosnelweg

17-07-2019 Vorig jaar zijn er maar liefst 16 ongevallen gebeurd met een spookrijder op de autosnelweg. Het is het hoogste cijfer sinds 2009, zo blijkt uit een analyse van Vias Institute. Ongevallen met een spookrijder maken slechts 0,35 procent uit van alle letselongevallen op de autosnelwegen, maar toch zijn ze verantwoordelijk voor 3,5 procent van alle verkeersdoden op de snelwegen.

Boete voor rijden op de pechstrook verdrievoudigt, automatisch beboeten wordt gemakkelijker

31-06-2019 Wie onterecht op de pechstrook rijdt, riskeert binnenkort een boete van 174 euro. Momenteel gaat het nog om een overtreding van de eerste graad - bestraft met een onmiddellijke inning van 58 euro - maar vanaf 1 juli wordt rijden op de pechstrook er een van de derde graad. Dat is een van de aanpassingen aan de verkeersregels die vandaag in het Staatsblad zijn gepubliceerd.

Middenvakrijders voortaan strenger beboet

13-02-2019 Wie na een inhaalmanoeuvre op het middenvak blijft rijden, wordt voortaan even streng beboet als wie rechts inhaalt. De hogere boetes zijn het resultaat van een wetsvoorstel van Open VLD-kamerleden Tim Vandeput en Sandrine De Crom dat vandaag is goedgekeurd.

Kunnen spitsstroken het fileprobleem écht oplossen?

03-05-2018 Op de E17 tussen De Pinte en Zwijnaarde is vandaag een gloednieuwe spitsstrook geopend. Dit betekent dat tijdens de spits de pechstrook gebruikt wordt als extra rijstrook. Op die manier kan meer capaciteit worden aangeboden aan automobilisten tijdens de spitsuren. Is dit dé oplossing voor het fileprobleem?

Te veel onterechte stops op pechstrook

19-04-2018 Meer dan de helft van de automobilisten respecteert de veiligheidsvoorschriften op de pechstrook niet, dat blijkt uit een rondvraag van het verkeersinstituut Vias. De meeste mensen vinden het niet veilig en wéten dat het verboden is, maar toch stoppen nog veel automobilisten op de pechstrook voor een sanitaire stop, om te bellen of om het navigatiesysteem in te stellen. Je mag de pechstrook alleen gebruiken na een ongeval of autopech.

Snelwegparkings: onveilig, oncomfortabel en onvoldoende voor vrachtwagens

13-03-2018 Parkeerterreinen voor vrachtwagens zitten overvol, zijn vuil en onveilig. Dat blijkt opnieuw, in de 7de editie van het zwartboek van de socialistische transportvakbond BTB. 1.200 chauffeurs werden bevraagd. De eerste editie dateert van 2007. Toen klonk dezelfde mantra. Bovendien groeit er concurrentie van kleine vrachtwagens.

Zijn middenbermen op Vlaamse snelwegen bestand tegen impact van vrachtwagens?

15-12-2017 Vanmorgen reed een vrachtwagen door de middenberm van de E40 ter hoogte van Erpe-Mere. Blijkbaar kon een dubbele, betonnen constructie op de middenberm de vrachtwagen niet tegenhouden. Dit soort incidenten komt enkele keren per jaar voor in Vlaanderen. Toch voldoen steeds meer veiligheidsstootbanden langs de kant van autowegen in Vlaanderen aan de Europese norm.

Autopech maar geen pechstrook in de buurt: wat moet je doen?

14-07-2017 Het zal u maar overkomen: met de wagen op weg naar het werk of uw vakantiebestemming, plots autopech op de autosnelweg, en geen pechstrook of uitwijkmogelijkheid in de buurt. Weet u wat te doen? VRT-verkeersanker Hajo Beeckman en mobiliteitsorganisatie VAB zijn unaniem: 'blijf nooit in je wagen zitten: uitstappen is in elke situatie de boodschap'.

Tegen midden 2017 zijn alle praatpalen weg

23-07-2016 Tegen eind mei volgend jaar zouden alle praatpalen langs onze wegen weggehaald zijn. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad. De Vlaamse regering kondigde vorige zomer al een 'uitdoofscenario' aan, maar een exacte timing werd niet afgesproken. De praatpalen kosten veel geld en ze worden nog nauwelijks gebruikt.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!