loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Snelheidslimiet voor monowheels, e-steps en e-skateboards van 18 naar 25 km/u

21-04-2018 De maximale snelheid van voortbewegingstoestellen zoals monowheels en e-steps zal verhoogd worden van 18 naar 25 km/u. Dat heeft minister van Mobiliteit Bellot (MR) geantwoord op een parlementaire vraag van Kamerlid Jef Van den Bergh (CD&V). Heel wat voortbewegingstoestellen kunnen vandaag sneller dan 18 km/u rijden. Dankzij de aanpassing zullen zij nu zonder problemen de openbare weg op kunnen.

Moeten alle auto’s een intelligente snelheidsassistent krijgen?

01-03-2018 Het aantal verkeersongevallen blijft hoog in België. Dat aantal zou naar beneden kunnen, als we de snelheidslimieten beter respecteren. Toch is de verleiding dikwijls groot om af en toe een tikkeltje te snel te rijden. Een intelligente snelheidsassistent (ISA), een systeem dat je waarschuwt of zelfs niet toelaat om sneller te rijden, kan dat tegengaan. Wat zijn de voordelen?

Mensen rijden trager op kruispunten met voorrang van rechts

27-12-2017 Automobilisten rijden trager op kruispunten waar voorrang van rechts geldt dan op kruispunten waar de voorrang op een andere manier geregeld is. Dat blijkt uit een beperkt rijsimulatoronderzoek van het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) en de UHasselt. 'Hoe sneller we rijden, hoe groter de kans op een ongeval en hoe groter de materiële schade en lichamelijke gevolgen bij een botsing', zo zei doctoraatsstudent Kristof Mollu, die het onderzoek geleid heeft.

Elk jaar 650 boetes voor te tráág rijden

09-07-2017 De politie schrijft elk jaar gemiddeld 650 boetes uit voor mensen die te traag rijden op de openbare weg. Dat meldt Open VLD-Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu, die over de kwestie een parlementaire vraag stelde aan minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

90 vs 70 km/uur: Vlaamse en Waalse gewestwegen gaan hun eigen weg

25-09-2015 Wallonië laat de maximumsnelheid op de gewestwegen onveranderd op 90 kilometer per uur. Dat heeft de Waalse minister van Verkeersveiligheid Maxime Prévot (CDH) in het Waals Parlement gezegd. In Vlaanderen daalt de maximumsnelheid op gewestwegen in 2017 naar 70 kilometer per uur.

Nieuw systeem voor dynamische verkeersborden Antwerpse Ring

13-02-2014 De dynamische verkeersborden op de Antwerpse Ring geven onder meer de maximumsnelheid aan. Het huidige systeem werkt met camera's, maar loopt vooral 's nachts vast. De camera's worden nu vervangen door magnetische meetlussen in het wegdek, die veel nauwkeuriger zijn.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!