loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Hoogste risico op een ongeval met spookrijders in maart

Jaarlijks gebeuren er gemiddeld een vijftiental ongevallen met een spookrijder op de autosnelweg. In maart is het risico het hoogst. Ongevallen met spookrijders zijn 10 keer dodelijker dan alle ongevallen op de autosnelweg samen. Vaak ligt alcohol, onoplettendheid of een zelfmoordpoging aan de basis van een spookrijongeval.

Spookrijder op de baan: zo moet je reageren

Een spookrijder is iemand die weg in de tegengestelde richting oprijdt en die weg blijft verderzetten, wat uiteraard uitzonderlijk gevaarlijk is voor alle weggebruikers, met inbegrip van de spookrijder zelf. Maar wat is nu de juiste reactie als je een spookrijder op je ziet afkomen?

Verboden richting inrijden: dit zijn de boetes

Je hebt het ongetwijfeld zelf al meegemaakt: je hebt een afspraak in het centrum van een stad die je niet goed kent en je GPS laat het afweten. Een verboden richting inrijden kan je redden…

Meer en meer ongevallen met spookrijders op autosnelweg

17-07-2019 Vorig jaar zijn er maar liefst 16 ongevallen gebeurd met een spookrijder op de autosnelweg. Het is het hoogste cijfer sinds 2009, zo blijkt uit een analyse van Vias Institute. Ongevallen met een spookrijder maken slechts 0,35 procent uit van alle letselongevallen op de autosnelwegen, maar toch zijn ze verantwoordelijk voor 3,5 procent van alle verkeersdoden op de snelwegen.

Waardoor gaan automobilisten spookrijden?

16-07-2019 Waarom rijden sommige bestuurders tegen de rijrichting in? We geven een aantal mogelijke verklaringen, en ook belangrijk, geven tips wat u moet doen als u te horen krijgt dat er een spookrijder in uw buurt rijdt.

Vier vragen over spookrijders - 'Klein deel doet het bewust'

31-10-2016 Afgelopen weekend gebeurden er verschillende ongelukken waarbij een spookrijder was betrokken. Uit cijfers van het BIVV blijkt dat er bij ongeveer één procent van alle verkeersongevallen met dodelijke afloop een spookrijder in het spel is. Hoe komt dat toch? VRT-verkeersanker Hajo Beeckman licht één en ander toe, want niet alle spookrijders doen dat onbewust.

Extra maatregelen tegen spookrijders

26-05-2011 Op 30 op- en afritten-complexen in Vlaanderen komen er maatregelen om eventuele spookrijders tegen te houden. Het gaat om signalisatie en wegmarkeringen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) gezegd.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!