loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Afspraken autokeuring

Maak online of telefonisch een afspraak en minimaliseer zo uw wachttijd. Klik op uw regio en kies één van de getoonde keuringscentra. Klik op de link en ga door naar het gekozen keuringscentrum of bel naar het opgegeven nummer.

Vervallen keuringsbewijs: Wat nu?

Auto’s ouder van 4 jaar moeten om de één of de twee jaar naar de technische controle. Als je keuringsattest vervallen is of grote problemen vermeldt, welke risico’s loop je dan?

Autokeuring controleert voortaan strenger op autolichten

02-12-2019 Vanaf vandaag gelden strengere regels bij de autokeuring en die hebben vooral met de lichten van de wagen te maken. Zo krijgt de auto een rode kaart als een van de drie stoplichten niet werkt, of als de verklikkerlichtjes van de richtingaanwijzers op het dashboard het niet doen. Er is wel een overgangsperiode van één jaar, dus voorlopig blijft het bij een waarschuwing.

Nieuwe applicatie moet aantal laattijdige autokeuringen terugdringen

19-01-2019 In België komen 17,3 procent van de voertuigen te laat op controle bij de verplichte periodieke keuring. Om dat probleem te verhelpen, lanceren GOCA (Groepering van erkende Ondernemingen voor Autokeuring en Rijbewijs) en Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid en Digitalisering Bianca Debaets (CDenV) de nieuwe mobiele applicatie 'Mijn Autokeuring'.

Roetfilterfraude kan binnenkort opgespoord worden

07-01-2019 Er is een probleem met roetfilters. Het is moeilijk om te controleren of ze nog werken of of ze weggenomen waren. Maar er is een speciale roetmeter die geknoei of slecht onderhoud kan opsporen.

Oldtimers moeten voortaan ook naar de autokeuring in Vlaanderen

18-05-2018 Oldtimers moeten in Vlaanderen vanaf 20 mei opnieuw aan een periodieke keuring onderworpen worden. Dat is vernomen van Goca, de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs. Tot dusver waren oldtimers met een O-kentekenplaat vrijgesteld van periodieke keuring en moesten ze enkel bij inschrijving gekeurd worden. Auto's ouder dan 50 jaar zullen voortaan om de vijf jaar gekeurd moeten worden, auto's van 30 tot 50 jaar tweejaarlijks en auto's tussen 25 en 30 jaar ieder jaar. De keuring zal aangepast worden aan de leeftijd van de auto. De gewone tarieven voor autokeuring zullen van toepassing zijn.

Keuringsbewijs meldt binnenkort of je lage-emissiezones binnen mag

01-02-2018 Wie zijn auto laat keuren zal op het keuringsbewijs ook een waarschuwing zien als de auto bepaalde lage-emissiezones niet meer binnen mag. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Uit een bevraging van mobiliteitsvereniging VAB bleek dat heel wat automobilisten niet wisten of ze met hun auto de lage-emissiezones van Antwerpen of Brussel binnen mogen.

Een op de zes auto's te laat naar autokeuring

25-09-2017 Vorig jaar zijn 810.186 voertuigen te laat binnengebracht bij de verplichte jaarlijkse autokeuring. Dat blijkt uit cijfers van GOCA, de instantie die alle autokeurings­centra in België groepeert.

Verzekeringspapieren verplicht tonen bij autokeuring

10-11-2013 De verzekeringspapieren tonen bij de autokeuring, nieuwe evaluatieregels voor ambtenaren, artsen hoeven niet langer bof te melden en er komt een ambtenaar tegen radicalisering in Mechelen. De belangrijkste nieuwe regels die per 1 november ingaan voor u op een rijtje gezet.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!