loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Waze kan nu ook hulpdiensten oproepen

Vanaf deze zomer zal de bekende verkeersinformatie- en navigatiedienst Waze ook de mogelijkheid bieden om via haar interface direct een depannagedienst te contacteren.

Keuzemenu voor noodnummers 112 en 101 gaat op 11 februari 2020 in

08-11-2019 Binnenlandse Zaken voert vanaf 11 februari volgend jaar een keuzemenu in voor noodoproepen. Wie dan het noodnummer 112 of 101 belt voor dringende hulp, krijgt een keuzemenu en zal moeten kiezen of hij de brandweer, een ziekenwagen of de politie nodig heeft. Volgens de christelijke vakbond (ACV) is zo'n keuzemenu alleen maar een manier om het personeelstekort aan te pakken en dat kan niet.

Noodnummer 1722 wordt permanent operationeel

07-06-2019 Het noodnummer 1722 voor niet-dringende hulp, dat nu vooral bij stormweer tijdelijk geactiveerd wordt, is vanaf volgend jaar permanent bereikbaar. Dat schrijft De Standaard. 'Binnenlandse Zaken wil zo de hulpverlening efficiënter laten verlopen', zegt directeur Erwin Hertens.

Nieuw noodnummer voor niet-dringende hulp van start: 1722

01-08-2017 De dienst 112 gaat van start met een nieuw noodnummer dat wordt geactiveerd bij extreme weersomstandigheden. 'Het nummer 1722 wordt ingevoerd voor niet-levensbedreigende omstandigheden, om het noodnummer 112 te ontlasten. Het nummer voor levensbedreigende situaties blijft 112', meldt Eric Engels van de dienst 112.

Nieuwe app 112 BE 'gaat levens redden'

23-06-2017 Wie hulp wil inroepen van de brandweer, een ziekenwagen of de politie, kan voortaan gebruik maken van de app '112 BE'. De nieuwe toepassing biedt het grote voordeel dat ze de exacte locatie kan bepalen van wie de noodcentrale probeert te bereiken. 'Dit gaat letterlijk levens redden', benadrukte minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bij de voorstelling van de app.

Hulpdiensten krijgen bij rampen voorrang op gsm-netwerk

25-10-2016 Zo'n 4.000 à 5.000 leidinggevenden bij politie, brandweer en andere hulpdiensten krijgen vanaf volgend jaar voorrang op het gsm-netwerk, als dat bij een ramp overbelast zou raken. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vanmorgen bekendgemaakt op de Astrid User Days.

Tegen midden 2017 zijn alle praatpalen weg

23-07-2016 Tegen eind mei volgend jaar zouden alle praatpalen langs onze wegen weggehaald zijn. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad. De Vlaamse regering kondigde vorige zomer al een 'uitdoofscenario' aan, maar een exacte timing werd niet afgesproken. De praatpalen kosten veel geld en ze worden nog nauwelijks gebruikt.

112 voor dringende hulp, ook in het buitenland

11-02-2014 Vandaag is het '112-dag' in Europa, een algemene infodag over het noodnummer 112. Sinds 2009 vindt elk jaar een zogenoemde 'European 112 Day' plaats op 11/2 om het Europese noodnummer te promoten. Tegelijk wordt dit jaar nog eens een speciale infographic gelanceerd, om te vermijden dat mensen om de verkeerde redenen naar 112 zouden bellen.

Welk noodnummer bellen in welke situatie?

20-10-2013 De Vlaamse overheid start een campagne om het Meldpunt Geweld meer bekendheid te geven en onlangs is de Zelfmoordlijn van nummer veranderd. Geraakt u nog wijs uit alle noodnummers en hulplijnen? Wij lijsten de belangrijkste voor u op.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!