loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Zo moet je ritsen!

Sinds 2014 ben je verplicht om onder bepaalde omstandigheden te ritsen. Maar wanneer moet het wel en wanneer niet? Juist ritsen doe je zo!

Achteruit inparkeren

Het is haast onvermijdelijk dat je zo af en toe je auto achteruit moet inparkeren. De meeste mensen rijden vooruit een parkeerplek in, en er achteruit weer uit. Maar als je eenmaal weet hoe je achteruit kunt inparkeren, zul je merken dat het zoveel gemakkelijker is om meteen weer weg te kunnen rijden. Dit is een vaardigheid die je aan kunt leren, en je zult veel moeten oefenen op een rustige plek. Als je goed hebt geoefend en de vaardigheid onder de knie hebt, kun je altijd overal parkeren.

Veilig invoegen op de snelweg

Leren invoegen tijdens de rijlessen kan een stressvolle ervaring zijn. De omstandigheden en het gedrag van andere weggebruikers kunnen onvoorspelbaar zijn, daarom is het niet altijd mogelijk om dezelfde regels op alle situaties toe te passen. Om veilig in te voegen, moet je natuurlijk de verkeersregels goed begrijpen, maar je moet ook goede reflexen hebben. Begin bij stap 1 om alles te leren wat je moet weten om in te voegen zonder ongelukken te veroorzaken.

Achteruitrijden in een auto

Zowel ervaren als onervaren chauffeurs kunnen moeite hebben met achteruitrijden. Achteruitrijden kan lastig zijn omdat de wielen waarmee gestuurd wordt voor je zitten terwijl je naar achter gaat. Daar komt bij dat je niet alles goed kunt zien. Maar door langzaam te rijden en goed te letten op wat er om je heen is kun je je achteruitrijdvaardigheden aanzienlijk verbeteren.

'Bijna helft automobilisten gebruikt richtingaanwijzer niet'

17-03-2016 Bijna de helft van de automobilisten gebruikt geen richtingaanwijzer om van rijstrook te veranderen op de snelweg, en gemiddeld 4 op de 10 gebruiken de richtingaanwijzer niet om een zijstraat in te slaan. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van Touring. De mobiliteitsorganisatie noemt dit nonchalante rijgedrag levensgevaarlijk voor motorrijders, bromfietsers en fietsers.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!