loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Zo moet je ritsen!

Sinds 2014 ben je verplicht om onder bepaalde omstandigheden te ritsen. Maar wanneer moet het wel en wanneer niet? Juist ritsen doe je zo!

6 op de 10 automobilisten denken dat ritsen altijd en overal geldt

18-04-2014 Zes op de tien automobilisten denken ten onrechte dat ritsen altijd en overal geldt. Dat blijkt uit een internettest van de mobiliteitsclub VAB, die 604 bestuurders aflegden. De test bevatte verschillende verkeerssituaties waarbij een automobilist telkens verplicht is om in te voegen.

Wie vanaf 1 maart niet ritst, riskeert een boete

14-02-2014 Ritsen in het verkeer, waarbij om de beurt wordt ingevoegd bij bijvoorbeeld wegenwerken, wordt vanaf 1 maart verplicht. Dat meldt Polinfo.be, een website die informatie voor en over de politie verzamelt, vrijdag. Wie niet ritst, riskeert vanaf dan een boete van 55 euro, voegt het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) toe.

'De Vlamingen ritsen verkeerd'

28-03-2011 Vlamingen ritsen verkeerd bij wegwerkzaamheden. Dat zegt minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) in een antwoord op een parlementaire vraag van Lies Jans (N-VA). De beste manier is doorrijden tot de wegversmalling.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!