loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Bumperkleven is irritant en gevaarlijk

Bumperkleven wordt ervaren als bijzonder irritant en gevaarlijk. Een niet aangepaste volgafstand is dan ook één van de belangrijkste oorzaken van ongevallen op de snelweg.

Omgaan met bumperklevers op de weg

Bumperkleven is die situatie waarin de ene auto te dicht op een andere auto volgt. Er is geen specifieke afstand om bumperkleven exact te definiëren, het is meer gebaseerd op wat je wel of niet prettig vindt en de waarschijnlijkheid van een ongeval. Als je denkt dat een andere auto te weinig afstand houdt, dan kun je een aantal dingen proberen om de situatie op te lossen en je situatie veiliger te maken.

7 op de 10 vrachtwagen­chauffeurs geven toe onvoldoende afstand te houden

12-10-2016 Zeven op de tien vrachtwagenbestuurders geven toe soms te kort op hun voorligger te rijden. Dat is een van de vaststellingen uit een enquête van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV), UPTR, Febetra en TLV. Volgens het BIVV kan dit verklaren waarom er bij veel ongevallen op de snelwegen een vrachtwagen achterop een ander voertuig botst.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!