loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


10 zaken die je gemakkelijk zelf kan controleren aan je wagen

Je auto moet regelmatig gecontroleerd en onderhouden worden. Gebeurt dat niet, zal je daar achteraf spijt van krijgen. Toch schuiven veel Belgen het kleine of zelfs grote onderhoud zo ver mogelijk voor zich uit vanwege de kosten die daaraan verbonden zijn. Maar wist je dat je veel zelf kan controleren en zo een pak euro’s kan besparen?

Het oliepeil van je auto controleren

Om problemen aan de motor van je auto te voorkomen is het belangrijk dat je het oliepeil regelmatig controleert. Motorolie is het smeermiddel tussen de bewegende delen van een motor, als het peil te laag is zullen de onderdelen sneller slijten en zul je sneller problemen ondervinden. Gelukkig is het heel makkelijk om zelf het oliepeil te checken en eventueel olie bij te vullen. Lees hier hoe dat moet.

Zelf het basisonderhoud van je auto doen

Je hoeft echt niet handig te zijn om zelf het basisonderhoud van je auto te kunnen doen. Je kunt geld en gedoe besparen door zelf een aantal eenvoudige stappen uit te voeren, dan weet je zeker dat je auto het gewoon blijft doen. En dan sta je voorlopig niet meer langs de kant van de weg. Pleeg gewoon regelmatig onderhoud en voer regelmatig inspecties uit, dan is je auto betrouwbaar, veilig en klaar voor de weg. Ga snel naar stap 1 voor meer informatie.

Ruitenwissers vervangen

Ruitenwissers worden gemaakt van rubber en zijn dus na een paar maanden waarin ze sneeuw, regen en stof van je voorruit vegen versleten. Je kunt met je auto naar een garage gaan om ze te laten vervangen maar je kunt dit ook zelf doen. De manier waarop je dit doet is op de meeste modellen toepasbaar.

Remvloeistof controleren

Het remsysteem in je auto is een van de hydraulische systemen in je auto. Als je op je rempedaal drukt, wordt vloeistof vanuit de hoofdremcilinder via de remleidingen naar de remschijven gepompt, waardoor de auto afremt door middel van wrijving. Om het systeem goed te laten werken moet er voldoende remvloeistof in het systeem zitten, en de vloeistof moet in goede conditie zijn.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!