loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Gentenaars moeten grasberm voor huis zelf maaien

19-09-2019 Alle inwoners van Gent moeten de grasbermen voor hun huis zelf maaien. Ze staan ook zelf in voor de netheid van het trottoir langs hun perceelgrens. Op sommige plaatsen in de stad onderhoudt de groendienst deze plaatsen, maar dat is niet de bedoeling. “Het is de verantwoordelijkheid van de burger”, klinkt het.

Vanmiddag de weg op? Let op voor het fenomeen 'zomergladheid'

10-07-2019 Wie vanmiddag de weg op gaat, moet uitkijken voor lokale zomergladheid. Daarvoor waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. Die zomerse gladheid wordt veroorzaakt door de voorspelde regen. Na een lange periode van droogte kan die regen de wegen gevaarlijk glad maken.

Code rood wegens droogte en hitte: eerste natuurbranden in Limburg

01-07-2018 In Limburg heeft de brandweer vanmiddag verschillende keren moeten uitrukken om eerste natuurbranden: bermen die in brand waren gevlogen, eerdere bosbrandjes die opnieuw opflakkerden en een weiland waarvan het kurkdroge gras in brand stond. In de natuurgebieden in de provincies Limburg en Antwerpen is nu code rood van kracht voor brandgevaar. Omdat het al weken aan een stuk erg droog is, heeft het Agentschap voor Natuur en Bos na overleg met de brandweer beslist om de alarmfase te verhogen.

Zijn middenbermen op Vlaamse snelwegen bestand tegen impact van vrachtwagens?

15-12-2017 Vanmorgen reed een vrachtwagen door de middenberm van de E40 ter hoogte van Erpe-Mere. Blijkbaar kon een dubbele, betonnen constructie op de middenberm de vrachtwagen niet tegenhouden. Dit soort incidenten komt enkele keren per jaar voor in Vlaanderen. Toch voldoen steeds meer veiligheidsstootbanden langs de kant van autowegen in Vlaanderen aan de Europese norm.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!