loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Je autoverzekering op naam van je ouders zetten: dit riskeer je

Een (verplichte) autoverzekering is voor jonge automobilisten een dure aangelegenheid. Men probeert hieraan dan ook wel eens te ontsnappen door de polis op naam van iemand anders (zo bv. een ouder) te zetten. Dit vonnis toont aan dat je dat maar beter niet doet.

Car-Pass

De Car-Pass is een document bij een tweedehandsauto. Het geeft een overzicht geeft van de kilometerstand op verschillende datums. Het document moet fraude met kilometertellers van auto's tegengaan. De bevoegdheid en de controle van de Car-Pass liggen bij de Federale Overheidsdienst Economie.

Ook minderjarigen moeten vingerafdrukken afstaan voor de identiteitskaart

10-01-2020 Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen vanaf 12 jaar zullen vingerafdrukken moeten afstaan die op de chip van de vernieuwde identiteitskaart terechtkomen. Dat schrijft De Standaard en werd eind december vastgelegd in een koninklijk besluit. De Gegevensbeschermingsautoriteit reageert kritisch en spreekt van een rode zone. 'Als ik mijn paswoord verlies of mijn account wordt gehackt, kan ik mijn paswoord wijzigen, mijn vingerafdruk niet'.

Waarom uw vingerafdruk op uw identiteitskaart gevaarlijk is (en geen enkele crimineel zal stoppen)

29-09-2019 Eind dit jaar start in verschillende gemeenten een proefproject waarbij vingerafdrukken op identiteitskaarten worden geplaatst. Dat plan van ex-minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en zijn opvolger Pieter De Crem (CD&V) botste eerder al op kritiek en valt ook bij Matthias Dobbelaere-Welvaert op een koude steen. In deze opinietekst doet hij de mogelijke gevaren haarfijn uit de doeken.

Verzekering geweigerd voor oudere chauffeurs? Peeters start een onderzoek

01-10-2018 Na overleg met gelijkekansencentrum Unia zal minister van Consumenten Kris Peeters (CD&V) nagaan of er maatregelen nodig zijn om de toegang van ouderen tot autoverzekeringen te verbeteren. Volgens Unia wordt oudere bestuurders al te vaak een autoverzekering geweigerd, terwijl er geen verband zou bestaan tussen een hogere leeftijd en een verhoogd risico op schade.

Keuringsbewijs meldt binnenkort of je lage-emissiezones binnen mag

01-02-2018 Wie zijn auto laat keuren zal op het keuringsbewijs ook een waarschuwing zien als de auto bepaalde lage-emissiezones niet meer binnen mag. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Uit een bevraging van mobiliteitsvereniging VAB bleek dat heel wat automobilisten niet wisten of ze met hun auto de lage-emissiezones van Antwerpen of Brussel binnen mogen.

Geen verzekering meer nodig voor meeste speed pedelecs

25-09-2017 Voor de meeste elektrische fietsen is binnenkort geen verzekering meer nodig. Tot nu toe was een verzekering verplicht voor speed pedelecs, hoverboards, monowheels en elektrische steppen. Al was er ook veel onduidelijkheid. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) werkt aan een oplossing.

Jongeren betalen gemiddeld 821 euro voor autoverzekering

10-12-2013 Jonge bestuurders tussen 18 en 24 jaar betalen gemiddeld 820,61 euro voor hun autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA). Bij de 25- tot 29-jarigen is dat nog gemiddeld 574,70 euro, of 30 procent minder. Dat blijkt uit een studie van de FOD Economie op vraag van minister van Consumenten en Economie Johan Vande Lanotte (SP.A).

Verzekeringspapieren verplicht tonen bij autokeuring

10-11-2013 De verzekeringspapieren tonen bij de autokeuring, nieuwe evaluatieregels voor ambtenaren, artsen hoeven niet langer bof te melden en er komt een ambtenaar tegen radicalisering in Mechelen. De belangrijkste nieuwe regels die per 1 november ingaan voor u op een rijtje gezet.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!