loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Inhalen met je motorfiets

Inhalen gebeurt altijd links. Enkel stilstaande voertuigen mag je langs rechts voorbijrijden, al is dat voor je veiligheid niet aan te raden. Zodra de voertuigen in beweging zijn, gaat het niet meer om voorbijrijden maar om inhalen. Dan heb je de keuze: ofwel invoegen in de file, ofwel inhalen, maar dat mag dus alleen langs links.

Ken je voertuig: de motor

Waarom hangen er gewichtjes aan het stuur van een motor? En hoe komt het dat bij motoren de remmen schijnbaar twee ringen hebben? We onthullen het antwoord.

Wat te doen als je motor slipt?

Het grote verschil tussen auto’s en motorfietsen? Als je met een tweewieler begint te slippen, dan ga je meestal tegen de grond. Op de juiste manier reageren als je slipt, is dan ook van belang.

Motorrijden (beginner)

Motor leren rijden kan heel leuk zijn. De beste manier om het goed te leren is om het veilig en gecontroleerd te doen. Zorg altijd voor goede veiligheid en voor een veiligheidsuitrusting die past bij het soort motorrijden dat je gaat doen. Beginners kunnen een veiligheidscursus voor motorrijders doen waarmee ze leren om een goede rijder te zijn.

Schakelen op een motor

Een van de belangrijkste processen van het motorrijden is schakelen. Het lijkt misschien moeilijk, maar schakelen op een motor is eigenlijk heel makkelijk. In dit artikel laten we je zien hoe je het doet!

Steeds meer Belgen halen motorrijbewijs: 'Belangrijke mobiliteitsvorm die filedruk kan verminderen'

10-07-2019 Het aantal Belgen dat zijn motorrijbewijs haalt, stijgt de laatste jaren zienderogen. Dat blijkt uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit. Gemiddeld halen 66 mensen per dag hun rijbewijs voor een tweewieler in ons land. 'Door de toenemende files zoeken mensen een alternatief om sneller op hun bestemming te geraken', zegt federatie van de auto- en tweewielerindustrie FEBIAC.

Breekt de elektrische motorfiets dit jaar door?

11-04-2019 De verkoop van elektrische motorfietsen zou dit jaar wel eens fors kunnen toenemen. Dat blijkt uit onderzoek van VRT NWS. Nieuwe betaalbare modellen met een krachtige motor blijken een rol te spelen.

Motorseizoen eerder begonnen vanwege mooi weer, hier moet u goed op letten

18-02-2019 Het motorseizoen lijkt eerder te zijn begonnen en dat brengt extra risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk om u goed voor te bereiden, zegt Stef Willems van het verkeersinstituut Vias tegen VRT NWS. 'Zeker in deze tijd van het jaar verwachten automobilisten niet dat er zoveel motorrijders zullen zijn. Wees daar extra alert op, als motorrijder of als automobilist.'

Geen zomerkleren voor motorrijders

26-07-2018 Met de hitte van de laatste dagen is het aangenaam om met korte mouwen rond te lopen en losse kleding te dragen. Heel wat motorrijders denken waarschijnlijk hetzelfde, maar zij moeten zich houden aan de voorschriften. Geen zomerse taferelen op de motor dus, wel beschermende kledij.

Ruim helft zware motorongevallen veroorzaakt door bestuurder

17-06-2013 Iets meer dan de helft van de zware ongevallen met motorrijders wordt veroorzaakt of mee veroorzaakt door de motorrijder zelf. Dat blijkt uit een studie van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Vooral jonge motorrijders lopen meer risico op een dodelijk ongeval. Het BIVV verwacht in dat verband veel van het nieuwe rijbewijs voor motorrijders onder de 24.

Laatste zomer in korte mouwen voor motorrijders

20-06-2011 Motorrijders gaan hun laatste zomer in zonder verplichte jas met lange mouwen en dito broek. Vanaf 1 september treedt een Koninklijk Besluit daartoe in werking. Datzelfde KB verlaagt de leeftijdsgrens voor kinderen op de motor naar 8 jaar en introduceert een verbodsbord voor quads.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!