loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Verkeersboetes in België

In België zijn verkeersboetes ingedeeld in vier graden. Meestal kan je gewoon ter plekke betalen tegen gereduceerd tarief.

Geflitst met de speedpedelec: 55 euro boete alstublieft

04-06-2019 De politie van Zwijndrecht heeft een speedpedelec geflitst, een supersnelle elektrische fiets. Die reed met 41 kilometer per uur door een zone 30. Speedpedelecs hebben ook een nummerplaat, waardoor ze kunnen worden geïdentificeerd.

100-tal bestuurders beboet voor filmen of foto's nemen van ongeval op E40

22-05-2019 Op de E40 van Gent naar Brussel heeft de politie vanmorgen een 100-tal bestuurders beboet omdat ze achter het stuur foto's of filmpjes hebben gemaakt van een ongeval in Wetteren. Dat bevestigt de federale wegpolitie. Ze krijgen een boete van 116 euro. De snelweg was de hele ochtend versperd, maar is intussen volledig vrijgemaakt.

Auto geparkeerd, maar niet op slot? Dan riskeert u (nog even) een boete

11-04-2019 Meer dan 400 automobilisten per jaar krijgen een boete omdat ze hun vierwieler niet op slot deden. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de federale politie. In Sint-Stevens-Woluwe zijn zo recent nog 9 mensen beboet. 'Strikt genomen klopt de beboeting volgens de wegcode, maar het bewuste artikel zal bij de herziening worden geschrapt omdat het niets met verkeersveiligheid heeft te maken', zegt Stef Willems van het verkeersinstituut VIAS in 'De wereld vandaag'.

Nu ook snelheidscontrole voor fietsers in Rivierenhof

05-03-2019 In het Rivierenhof in Deurne wordt voortaan de snelheid van de fietsers gemeten. Het park wordt veel gebruikt als fietsroute, maar wandelaars voelen zich er niet meer veilig. Snelheidsduivels veroorzaken soms ongevallen.

Limburgse politie gaat ook in zone 30 flitsen

23-01-2018 De Limburgse politiezones zullen voortaan ook in de buurt van scholen flitsen. Uit cijfers van minister van justitie Koen Geens (CD&V) bleek dat er in Limburg nauwelijks snelheidscontroles waren in de buurt van scholen, terwijl dat in andere provincies wel gebeurde. Maar dat gaat nu veranderen. Het parket heeft daarover afspraken gemaakt met de Limburgse politiezones.

Elk jaar 650 boetes voor te tráág rijden

09-07-2017 De politie schrijft elk jaar gemiddeld 650 boetes uit voor mensen die te traag rijden op de openbare weg. Dat meldt Open VLD-Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu, die over de kwestie een parlementaire vraag stelde aan minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Een ongeval filmen als u in de (kijk)file staat? 116 euro

26-06-2017 Het is een almaar vaker voorkomend fenomeen en misschien heeft u het zelf ook al eens gedaan: foto's of filmpjes nemen met uw smartphone van een ongeval op de (snel)weg. Maar het mag niet, want het is onverantwoord rijgedrag en het kan uzelf en anderen in gevaar brengen. En dus staan er zware boetes op: 116 euro.

Wie vanaf 1 maart niet ritst, riskeert een boete

14-02-2014 Ritsen in het verkeer, waarbij om de beurt wordt ingevoegd bij bijvoorbeeld wegenwerken, wordt vanaf 1 maart verplicht. Dat meldt Polinfo.be, een website die informatie voor en over de politie verzamelt, vrijdag. Wie niet ritst, riskeert vanaf dan een boete van 55 euro, voegt het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) toe.

Bijna 10.000 automobilisten geflitst tijdens smogalarm

25-01-2013 Het smogalarm is voorbij, sinds 6 uur vanmorgen is de maximumsnelheid van 90 km/u op vele stukken autosnelweg opgeheven. Tijdens het smogalarm heeft de politie 9.292 weggebruikers betrapt op overdreven snelheid. De grootste snelheidsduivel is geflitst tegen 163 kilometer per uur.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!