Een ongeval, wat nu?
Hopelijk maak je het nooit mee, maar juist reageren na een ongeval is belangrijk. Dit moet je wel en niet doen na een aanrijding.


Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.
Hopelijk maak je het nooit mee, maar juist reageren na een ongeval is belangrijk. Dit moet je wel en niet doen na een aanrijding.
Na een ongeval is het belangrijk dat je het Europese aanrijdingsformulier correct invult. Fouten kunnen de afhandeling van een schadedossier behoorlijk vertragen.
Een autobrand blussen is geen makkelijke opdracht. Lees deze 10 tips om veilig aan de slag te gaan.
Welk nummer moet u bellen in een noodgeval? Hier vindt u een lijst van alle noodnummers van België.
Auto-ongelukken gebeuren continu. Elke 5 seconden gebeurt er ergens ter wereld wel een aanrijding. Het voorkomen van ongelukken kan je een hoop ellende, tijd en geld besparen. Dit betekent dat je anticiperend moet leren rijden. Maar wat is dat precies?
06-12-2019 Vanmorgen is bekendgemaakt dat het aantal zwarte verkeerspunten in Vlaanderen in het voorbij jaar fors gestegen is van 212 naar 314. Hoe komt dat eigenlijk en waar liggen al die punten dan? VRT NWS maakte voor u een handig overzicht met een kaart en een volledige lijst.
19-08-2019 In Nieuwerkerken bij Aalst is een meisje van 14 vannacht omgekomen bij een auto-ongeval. Drie andere tieners die in de wagen zaten raakten gewond. De vier kwamen van een kermis in Mere. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de bestuurder de controle over het stuur verloor. Hij had een geldig voorlopig rijbewijs, maar mocht op het moment van het ongeval niet rijden, en mocht de passagiers ook niet vervoeren.
16-08-2019 Het aantal ongevallen aan vaste of mobiele werven op onze wegen is de voorbije jaren sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het verkeersveiligheidsinstituut Vias. 'Het wordt steeds schrijnender. Vertragen staat niet meer in het woordenboek.'
19-06-2019 Het aantal doden op onze wegen daalt sneller dan in veel andere Europese landen. Maar zelfs dan halen we de doelstelling van de EU - een halvering van het aantal dodelijke slachtoffers in het verkeer tussen 2010 en 2020 - nog verre van. Waarom die verschillen met andere landen? En welk land was afgelopen jaar de beste leerling van de klas?
12-12-2018 Wie vanaf 2019 de tussenkomst van een 112-ambulance nodig heeft, zal standaard een factuur van 60 euro krijgen. Nu zijn er vaak sterke verschillen in de ambulancekosten voor de patiënt. Met een vereenvoudigd factuursysteem maakt minister van Volksgezondheid Maggie De Block een einde aan die verschillen.
26-06-2017 Het is een almaar vaker voorkomend fenomeen en misschien heeft u het zelf ook al eens gedaan: foto's of filmpjes nemen met uw smartphone van een ongeval op de (snel)weg. Maar het mag niet, want het is onverantwoord rijgedrag en het kan uzelf en anderen in gevaar brengen. En dus staan er zware boetes op: 116 euro.
12-06-2017 Landschapsarchitecten, verkeerskundigen en boomdeskundigen hebben heel wat kritiek op de beslissing om voortaan geen grote bomen meer te laten groeien langs gewestwegen. In een open brief aan minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) halen ze tien redenen aan waarom het volgens hen om een inefficiënte maatregel gaat.
30-10-2014 Het verkeer op onze autosnelwegen blijft te veel doden eisen. Tussen 2009 en 2013 lieten 582 mensen het leven in een auto-ongeval op de snelweg, oftewel 16 procent van alle verkeersdoden. Onoplettendheid en onaangepaste snelheid zijn belangrijke oorzaken. En nog steeds dragen heel wat mensen geen gordel.
20-03-2013 De kennis van de Belgen over het toepassen van eerste hulp bij ongevallen is ondermaats. Uit een enquête van Touring en het Rode Kruis blijkt dat slechts 14 procent van de Belgen weet welke stappen je moet volgen en dat slechts 13 procent hartmassage kan toepassen. Ruim een derde van de ondervraagden kende het internationale noodnummer 112 niet.
Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!
Admin
#Internet
Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!