loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Een ongeval, wat nu?

Hopelijk maak je het nooit mee, maar juist reageren na een ongeval is belangrijk. Dit moet je wel en niet doen na een aanrijding.

Noodnummers

Welk nummer moet u bellen in een noodgeval? Hier vindt u een lijst van alle noodnummers van België.

Een auto ongeluk voorkomen

Auto-ongelukken gebeuren continu. Elke 5 seconden gebeurt er ergens ter wereld wel een aanrijding. Het voorkomen van ongelukken kan je een hoop ellende, tijd en geld besparen. Dit betekent dat je anticiperend moet leren rijden. Maar wat is dat precies?

Bestuurder van dodelijk auto-ongeval in Nieuwerkerken had voorlopig rijbewijs maar mocht op moment ongeval niet rijden

19-08-2019 In Nieuwerkerken bij Aalst is een meisje van 14 vannacht omgekomen bij een auto-ongeval. Drie andere tieners die in de wagen zaten raakten gewond. De vier kwamen van een kermis in Mere. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de bestuurder de controle over het stuur verloor. Hij had een geldig voorlopig rijbewijs, maar mocht op het moment van het ongeval niet rijden, en mocht de passagiers ook niet vervoeren.

Vanaf 2019 standaard 60 euro voor tussenkomst van 112-ambulance

12-12-2018 Wie vanaf 2019 de tussenkomst van een 112-ambulance nodig heeft, zal standaard een factuur van 60 euro krijgen. Nu zijn er vaak sterke verschillen in de ambulancekosten voor de patiënt. Met een vereenvoudigd factuursysteem maakt minister van Volksgezondheid Maggie De Block een einde aan die verschillen.

Een ongeval filmen als u in de (kijk)file staat? 116 euro

26-06-2017 Het is een almaar vaker voorkomend fenomeen en misschien heeft u het zelf ook al eens gedaan: foto's of filmpjes nemen met uw smartphone van een ongeval op de (snel)weg. Maar het mag niet, want het is onverantwoord rijgedrag en het kan uzelf en anderen in gevaar brengen. En dus staan er zware boetes op: 116 euro.

1 op de 6 verkeersdoden valt op de autosnelweg

30-10-2014 Het verkeer op onze autosnelwegen blijft te veel doden eisen. Tussen 2009 en 2013 lieten 582 mensen het leven in een auto-ongeval op de snelweg, oftewel 16 procent van alle verkeersdoden. Onoplettendheid en onaangepaste snelheid zijn belangrijke oorzaken. En nog steeds dragen heel wat mensen geen gordel.

Grote meerderheid Belgen kan niet helpen bij ongeval

20-03-2013 De kennis van de Belgen over het toepassen van eerste hulp bij ongevallen is ondermaats. Uit een enquête van Touring en het Rode Kruis blijkt dat slechts 14 procent van de Belgen weet welke stappen je moet volgen en dat slechts 13 procent hartmassage kan toepassen. Ruim een derde van de ondervraagden kende het internationale noodnummer 112 niet.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!