loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Wie mag zonder gordel rijden?

01-03-2018 In ons land hebben minstens 15.000 mensen om medische redenen een vrijstelling van de verplichting om hun gordel te dragen. Dat is veel te veel, vindt Vias. Volgens de verkeers­veiligheids­organisatie zijn er helemaal geen medische redenen die het grote risico rechtvaardigen van rond te rijden zonder gordel. Vias wil dat het systeem van gordelvrijstellingen strenger wordt.

Drie op de vier kinderen zitten niet correct vastgeklikt in de auto

20-02-2018 De gordeldracht van kinderen kleiner dan 1,35 meter blijft te wensen overlaten in ons land. Slechts 23 procent van de Belgische kinderen zit volledig juist vastgeklikt in de auto: in het juiste zitje én met de gordel op de juiste manier aan. Een op de acht kinderen draagt helemaal geen gordel, in Vlaanderen is dat zelfs een op de zes. Dat blijkt uit een onderzoek van het verkeersveiligheidsinstituut Vias.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!