loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Ken je voertuig: tanken

Of je nu op het waarschuwingslampje wacht of niet, vroeg of laat zal je langs de pomp moeten passeren. Enkele handige weetjes over tanken!

Tanken in Luxemburg wordt duurder, maar blijft veel goedkoper dan in België

16-12-2019 Tanken in het Groothertogdom Luxemburg wordt volgend jaar duurder. Dat heeft de Luxemburgse regering aangekondigd. Benzine zal tot 3 cent per liter duurder worden, diesel tot 5 cent. Luxemburg is bekend om zijn tanktoerisme en zijn lage brandstofprijzen. Maar ook na die prijsverhoging zal het ondanks de afstand nog goedkoper zijn, om in Luxemburg te tanken.

Benzine, elektrisch of toch nog een diesel? 1 op de 6 stelt aankoop nieuwe auto uit door keuzestres

20-06-2019 Een op de drie automobilisten heeft vandaag stress wanneer hij een nieuwe auto wil kopen. Er is namelijk nogal wat onduidelijkheid over wat nu de beste keuze is voor de komende jaren: een benzine, toch nog een diesel, een elektrische auto of een ander type? Een op de zes potentiële kopers stelt de aankoop van een nieuwe auto zelfs uit om die reden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Gent in opdracht van Febiac.

Benzine in uw dieselauto? Dit moet u doen!

28-02-2019 Elke dag tanken 17 mensen de foute brandstof. Dat blijkt uit cijfers van pechverhelpers VAB en Touring. In totaal gaat het om meer dan 6.400 vergissingen per jaar. Wat moet u doen als u diesel en benzine hebt omgewisseld? Radio 2 Antwerpen zocht het uit.

Douane jaagt met ANPR-camera’s en nieuw labo op rode diesel

13-11-2018 De douane betrapt opvallend meer bestuurders met rode diesel in hun tank. Door de hoge dieselprijs blijken steeds meer mensen goedkope stookolie te tanken. Tegelijk zet de douane ook nieuwe middelen in bij controles: een nieuw labo en slimme ANPR-camera’s om recidivisten extra te controleren. En dat lijkt te lonen.

Opgepast: vanaf nu tanken we B7, E5 of E10

03-10-2018 Vanaf vandaag zullen we geen diesel of Super 98 of 95 meer tanken, maar respectievelijk B7, E5 of E10. Mobiliteitsorganisatie VAB vindt de naamswijziging een goede zaak, omdat er eenvormigheid zal zijn in heel Europa. Maar vergissingen aan de pomp zijn niet uitgesloten, zegt VAB.

Is stroom 'tanken' voordeliger dan diesel of benzine tanken?

27-06-2018 Zijn de hoge brandstofprijzen een stimulans om een elektrische auto te overwegen? Met andere woorden: valt stroom 'tanken' voordeliger uit dan diesel of benzine tanken? 'De inspecteur' van Radio 2 zocht het uit met kenner Tony Verhelle van Autogids.

Tanken

Als je net je rijbewijs hebt of je laat normaal altijd je partner tanken word je misschien een beetje nerveus als je ziet dat je tank bijna leeg is. Weten hoe je moet tanken is een belangrijke vaardigheid, en toch leer je dat gek genoeg niet tijdens de rijlessen. Maar maak je niet druk, iedereen kan het, jij dus ook, en we vertellen je in dit artikel precies hoe je het doet.

Brandstof besparen

Er zijn allerlei manieren om op geld voor brandstof te besparen, maar de meest effectieve manier is toch wel de hoeveelheid brandstof die je gebruikt te verminderen. Als je hebt besloten dat je de auto nodig hebt om je bestemming te bereiken zijn hier trucjes die kunnen helpen om je brandstofverbruik te verminderen.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!